Annons
Onsdagen den 19:e januari
3.8°C 4.3m/s
Dagens namn: Henrik

Äldre lurade på pengar och smycken

De senaste dagarna har minst två äldre landskronabor råkat ut för bedragare. Ett par har blivit lurade på 50 000 kronor och en kvinna har fått sina smycken stulna.

Annons
 

Gällande paret så har de blivit uppringda av en person som påstått att de, av någon anledning som inte framgår av anmälan, behöver parets bankkort och kod. Paret, som är födda 1936 och 1939, trodde på uppringaren och gav kort och kod till en annan person som skickades till parets adress.
Strax efter upptäcktes att det försvunnit 50 000 kronor från parets konto.

Även i det andra fallet så var det en uppringare som kontaktade målsäganden, en kvinna i 95-årsåldern. Uppringaren uppgav att hen var från polisen och att de skulle komma för att fotografera hennes smycken. Den eller de som sedan dök upp hemma hos kvinnan som bor i centrala Landskrona, lyckades vilseleda henne så pass att de kunde försvinna med hennes smycken.

På polisens sida finns mycket information om hur man ska undvika att bli lurad.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser