Drömmål krönte hemmasäsongen

Vasalund kämpade för att stanna kvar i Superettan men BoIS
Vasalund kämpade för att stanna kvar i Superettan men BoIS befäste sin status som Superettans näst bästa hemmalag 2021. Foto: BoIShistoria.se

Årets mål, det blev belöningen för de blott 1529 åskådare som trotsade blåsten och tog sig till Landskrona IP för att se säsongens sista hemmamatch för BoIS. Filip Olssons volleykanon efter en halvtimmes spel kommer med all sannolikhet att rendera honom en inteckning i Sabolas kanon. Ett pressat Vasalund som kämpade för sin existens i Superettan ska ha all heder för sin insats men BoIS vann rättvist med 3-1.

Landskrona BoIS är Superettans näst bästa hemmalag. Bara seriesuveränen Värnamo är bättre.

Även om det fortsatt finns en mikroskopisk chans att nå en kvalplats, detta sedan Helsingborgs IF endast spelat oavgjort 1-1 mot Örgryte, så är kan BoIS börja förberedelserna inför nästa års Superetta. Det kan däremot inte gästerna som i och med dagens förlust spelar i division 1 nästa år.

Årets mål kom efter 30 spelade minuter. Ett inlägg från vänsterkanten nickas ur straffområdet och där står Filip Olsson som får på en drömträff ..
– Jag får en ren träff, medger målskytten och hymlar inte när han beskriver 1-0 målet.
– Den borrar sig in i bortre krysset. Det är ett riktigt snyggt mål, faktiskt, säger han.

I den 63:e matchminuten är det dags igen. Denna gång är det Linus Olsson som enkelt kan bredsida bollen i nät. Detta efter en tilltrasslad situation där Kevin Jensen  friställer målskytten.

Minuten senare har Vasalund sin bästa chans så lång, ett stenhårt skott i ribban.

3-0 kommer i den 81 matchminuten. Robin Hofsö prickar ribban och Linus Olsson håller sig väl framme på returen och gör sitt åttonde mål för säsongen från nära håll.

Minuten innan var det inte långt ifrån att Camil Jebara som debuterade i den randiga startelvan fick göra mål. Skottet dock strax över.
Det var en mycket nöjd debutant som kunde pusta ut efter slutsignalen.
– Det känns jättebra. Kan inte bli bättre. Vi vinner med 3-1, säger han.

Och för tröstmålet i slutminuten svarade Gabriel Elias Ersoy som inte varit på plan i många sekunder. Första bollkontakten  och reduceringen var ett faktum. Kan vara skönt att ta med sig på bussen hem till Stockholm.

Mirakel?
BoIS chanser att nå en tredjeplats finns rent teoretisk men då ska A-laget först upprepa vad U19 gjorde tidigare idag, vinna med 9-0 mot Eskilstuna nästa vecka samtidigt som HIF förlorar och Norrby tappar poäng. Ungefär så.

Grattis till Sundsvall och tidigare BoISaren Erik Andersson som idag blev klarar för Allsvenska 2022.
Noterbart är också att Utsikten och Skövde spelar i Superettan nästa år.  

Camil Jebara svarade för en fin insats när han fick chansen från start. Foto: BoIShistoria.se
Tvåmålsskytten Linus Olsson. Foto: BoIShistoria.se

 

Till arkivet