Annons

200 000 i böter efter arbetsplatsolycka

Landskrona stad bötfälls efter arbetsplatsolycka.

Vi noterar att Landskrona stad bötfälls för brott mot arbetsmiljölagen efter en arbetsplatsolycka, det uppger staden själv på sin hemsida.

Annons
 

Det var tidigare i höst som en medarbetare på teknik- och fritidsförvaltningen skakades i samband med verkstadsarbete.
“Nu har polisen konstaterat att brott begåtts och utfärdar en företagsbot mot Landskrona stad”, står det att läsa på Landskrona.se

 Det var i samband med att två kollegor arbetade vid en pressmaskin som ett metallföremål lossnade och träffade den ene personen vid tinningen – med hjärnskakning och ett par stygn som följd. Viktigast emellertid att mannen är nu helt återställd, uppger man vidare.

– Vi är tacksamma att vår medarbetare som skadade sig i olyckan är helt återställd idag. Det som har inträffat är allvarligt och vi har vidtagit åtgärder som ska se till att något liknande inte kan hända igen. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra vår arbetsmiljö, säger Tommy Samuelsson, förvaltningschef på teknik- och fritidsförvaltningen.

Ansvarig chef anmälde olyckan direkt till Arbetsmiljöverket som sedan genomfört en inspektion och har utrett händelsen. Polisen har därefter upprättat en misstanke om vållande till kroppskada.

Ärendet är avslutat och Landskrona stad får en företagsbot på 200 000 kronor eftersom åklagaren bedömer att brott mot arbetsmiljölagen begåtts när staden inte riskbedömt arbetsmomentet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser