Annons

Fira far med foto-finissage

Passa på och gör som Tomas Eriksson, titta förbi Galleri Direkt och prata fotografi med Thomas H Johnsson.
Bilden är från kulturnattens vernissage. På Fars dag, på söndag kl. 11-14 har fotografen åter vägarna förbi. Välkommen då och träffa honom.

Fira far med fotografi och kanske rent av med boxen ”Det bortglömda Sverige”.

Annons
 

Veckan ut visas en mindre presentation av fotografen Thomas H Johnssons serie ”Swedish Blue I” på Landskrona Direkts väggar och på söndag inbjuds det till finissage.
– Jag är på plats på söndag om någon vill komma förbi och prata om bilderna. Det bjuds på glögg och pepparkakor eller vanlig fika om man hellre vill ha det, säger Thomas H Johnsson och hälsar alla intresserade välkomna.

Frågan är varför det ”bara” blivit ett mindre urval han valt att visa i hemstaden denna gång.
– Utställningen som helhet innehåller över hundra fotografiska verk. Av dessa har jag gjort ett mindre urval där även några landskronamotiv finns representerade … exakt vilka får ni lista ut själv, säger han och ler klurigt och menar att det hade varit omöjligt att få plats med hela utställningen på Direktens väggar

En sådan här stor produktion medför höga kostnader. De arkivbeständiga printarna har försetts med specialtillverkade grafitbetsade ekramar med reflexfritt UV-glas, så kallat muséeglas, samt en importerad syrafri ”snow white” passepartout.
– Varenda detalj som kan tänkas på, är tänkt på, därför är det både orimligt och frustrerande att utställningen ska ligga nerpackad. Att gallerier och museer befriats från coronarestriktionerna och öppnat upp känns såklart oerhört upplyftande. Nu är det nya tag. Och jag är i full gång med att återigen boka in utställningen, säger Thomas H Johnsson.

Öppettider
De 19 bilderna av Thomas H Johnsson hänger uppe på Galleri Direkt till och med söndag.  Galleriet hittar du på Landskronas äldsta gata, Gamla Kyrkogatan 21, en trappa upp. Öppet idag torsdag och imorgon fredag 14-17 samt på lördag och på Fars dag på söndag 11-14.

Det finns ett par boxar av de ursprungliga 261 kvar
För er som missade Kulturnattens fabulösa releasefest av Sture Allen den Yngre och Thomas H Johnssons skiv- och fotografibox “Det Bortglömda Sverige” har vi en låda med boxar kvar här på redaktionen. Kanske en farsdagspresent? Kanske en julklapp? Det är först till kvarn som gäller … som man säger.

Läs mer: Prisbelönt fotografi på Galleri Direkt

En kommentar till "Fira far med foto-finissage"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Det händer i helgen

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser