Annons

Över hundra evakuerades på grund av misstänkt bomb

Drygt hundra boende på Öster fick evakueras på måndagskvällen. Anledningen var att en misstänkt bomb placerats under en bil på Östergatan. Dessutom spärrades ett flertal gator i området av. Det visade sig dock bara vara något föremål som liknade en bomb och strax efter klockan två på tisdagsmorgonen kunde de evakuerade återvända till sina bostäder och ytterligare en timme senare hävdes samtliga avspärrningar.

Annons
 

Det var klockan 21.20 på måndagskvällen som polisen fick ett samtal om att ett föremål påträffats under en bil på Östergatan.
– De första poliserna som kom till platsen kunde inte avgöra vad det var för föremål och därför kontaktades polisens nationella bombskydd. Men inte heller de kunde visuellt avgöra om det var en bomb varpå en robot användes för att avlägsna föremålet. Senare konstaterades att det inte rörde sig om någon bomb, säger Sara Andersson på polisens ledningscentral.

Östergatan spärrades av mellan Regeringsgatan och Bredgatan. Dessutom spärrades Brocksgatan av. För säkerhets skull evakuerades även de som bor i närheten av den plats som bilen stod parkerad på.
– Sammanlagt evakuerades 102 personer. Cirka hälften av dessa togs till teatern medan de övriga hittade egna alternativ, säger Ted Svedenborn, yttre befäl på räddningstjänsten.
– Dessutom fick gästerna på Hotel Chaplin hålla sig inomhus.

Sara Andersson på polisens ledningscentral kunde på tisdagsmorgonen inte säga om ägaren till bilen, under vilken det bombliknande föremålet placerats, tillhör någon som är känd av polisen.
– Ägaren är kontaktad men vem det är vet inte jag. Det enda jag vet är att händelsen resulterat i en anmälan om grovt olaga hot.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser