Gatuporträtt i fokus

Gatuporträtt. Foto: Stefan Björnberg
Gatuporträtt.
Foto: Stefan Björnberg

Vi noterar att man fram till och med den 29 november kan ta del av Stefan Björnbergs gatuporträtt på Landskrona stadsbibliotek.

– Jag föddes i Malmö 1963 och har från och till fotograferat sedan 7-årsåldern då jag fick en gammal lådkamera i present, säger Stefan Björnberg som på senare år börjat visa upp sina alster.

Det är andra gången Stefan Björnberg har en utställning på Landskrona stadsbibliotek. Den första ägde rum i mars 2017.
– Min nya utställning består till stor del av gatuporträtt, det vill säga bilder på folk som jag råkat träffa under mina promenader i stadsmiljö, främst i Malmö men en bild från Landskrona finns också med, säger han som alltså fotograferar personer som han inte känner, men som gått med på att bli fotograferade.
– Nyligen tittade jag på ett Youtubeklipp där en gatufotograf berättade att 90 procent av alla han frågar tackar nej till att bli fotograferade. För egen del har jag turen att det är tvärtom – cirka 90 procent säger ja.

Utställningen visas under bibliotekets ordinarie öppettider och ingår även som en programpunkt i kulturnatten.

Till arkivet