Annons

Kungen kommer till Landskrona Teater

Kungatalet, ny- och specialskriven barnföreställning inspirerad av när teatern invigdes för 120 år sedan. Av och med Albin Ganovic och  Dan Kandell.
Foto: David Ron.

Artisten och skådespelaren Albin Ganovic har tillsammans med skådespelaren Dan Kandell bjuder  in till en helt barnföreställning om Landskrona Teater och deras stundande 120 års jubileum.

Annons
 

1901 inviger Kung Oscar II Landskrona teater. Det är 120 år sedan. Föreställningen Kungatalet handlar just om de kungatalet. Men inget går som det ska. Kungen dyker inte upp så den tossiga duon Björn och Benny får rycka in, de har aldrig gjort en teaterföreställning tidigare. De vet knappt vad teater är för något! De två får hjälp av teaterspöket primadonnan, hon är inte särskilt läskig utan snäll. Men lyckas de få ihop ett kungatal?
– Våra karaktärer är lite som Helan och Halvan, det är åtminstone väldigt inspirerat av dem. Så det blir mycket skoj och bus, berättar Albin Ganovic.

Albin Ganovic var 12 år gammal när han rymde med en cirkus. Sen dess har han arbetat med evenemang. Han har bland annat arrangerat Vinterzirkus med internationella nycirkusartister och mer lokala storstjärnor som Marianne Mörck. Cabaret Candy Club i Helsingborg och Malmö som 2019 firade 10 års jubileum. Närmst var han projektledare för Helsingborg Pride. För några år sedan kunde man se honom som gås-son till Michael Segerström i Nils Holgersson på Helsingborg Stadsteater.

– Dan träffade jag när han spelade Quasimodo i Ringaren i Notre Dame på Helsingborg Stadsteater, han lät mig sedan praktisera på Stadsteatern när jag var 14 år gammal och han satte upp Snövit och Sju Miffon.

Dan Kandell är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö och har arbetat som både regissör, skådespelare och dramatiker. Han var en del av den fasta ensemblen på Helsingborg Stadsteater i 11 år.
– Vi hoppas att vår föreställning ska få både stora som små att skratta och ha en fin stund på vår teater. Har dem minsta också fått lära sig lite om vad teater är har vi lyckats, berättar Albin Ganovic.

Föreställningen spelas på Landskrona Teater 13 och 27 november 14.00. I restaurangen blir det TeaterKalas från kl 12.00. I biljetten ingår pannkaka och saft.
Biljetter bokas på landskrona.se/teater eller på Landskrona Museum.

Generalrepetition under Kulturnatten
Kl. 18:30-19:10 på fredag bjuds det in till generalrepetition av Kungatalet.
Förbokning: teater@landskrona.se Drop-in i mån av plats.

En kommentar till "Kungen kommer till Landskrona Teater"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Det händer i helgen

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser