Annons

Det glänser på Rådhuset 9

Mikael Jepson och Kim Berkhuizen ställer ut tillsammans på Kulturnatten.

Förra kulturnatten kom ett gig emellan så Mikael Jepson kunde inte vara med då. Men nu flyttar han ner sina senaste verk till Kim Berkhuizens ateljé där de kör en gemensam utställning under fredagskvällen.

Annons
 

På fredag är det dags för Kulturnatt II i Landskrona. I det sköna annexet bakom Rådhuset huserar till vardags konstnären Kim Berkhuizen och ett par våningar upp hittar vi Mikael Jepsons ateljé. Båda är viktig del av Rådhuset Creative Space.
– På fredag gör vi om Kims ateljé till en utställningshall, säger Jepson, som han kort och gott kallas, och som de flesta känner som den Glumslövsboende gitarristen i glamrockbandet The Ark.
– Jag gillar konceptet rock och konst.  Det får mig att må bra i kropp och själ, säger den kreativa eldsjälen i full färd med att hänga sin konst.

Färgglad kille
När Landskrona Direkt inledningsvis jämför hans verk med den amerikanske abstrakta expressionismens pionjär, Jackson Pollock, känd för sin action painting, ler Jepson och kontrar snabbt.
  Det skulle vara Jepson Pollock då.
Beröringspunkterna finns där dock.
– Jag gillar att det är fart och action i tavlorna. Jag använder mig av glas och plexiglas och använder mycket färg. Det ger ett djup som gör att man sugs in i verket. Det blir lager på lager som i slutändan ger en 3D-effekt.

Jepson har bredvid musiken ägnat sig åt att skapa egen design, form och konstverk. Hans tygtavlor har tidigare uppmärksammats.
– Men jag kan använda mig av mjölkpaket eller annat som finns till hands också. Gärna också något som glänser.

För drygt tio år sedan flyttade Jepson till Glumslöv men i Landskrona har han gått lite under radarn.
– Lite hemligt har mitt skapande varit här men nu är det dags för första utställningen i Landskrona. Det ska bli spännande att höra vad man tycker, avslutar Jepson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser