Annons

Välfärdsfrågor i fokus för S-ombud

Det tidigare kommunalrådet Jonas Esbjörnsson ska i veckan vara med och välja ny partiledare för Socialdemokraterna. Oddsen på att det blir Magdalena Andersson är inte spelbara. Även dagens s-märkta kommunalråd Fatmir Azemi är ombud på den socialdemokratiska partikongressen som startar idag.  

Välfärdsfrågorna står överst på agendan för Fatmir Azemi och Jonas Esbjörnsson vilka kommer att representera Landskrona Arbetarekommun vid den socialdemokratiska partikongressen som startar idag och pågår fram till och med söndag i Göteborg.

Annons
 

Den 3 – 7 november håller Socialdemokraterna sin ordinarie partikongress i Göteborg, den 41:a i ordningen.
– Det känns mer i år. Årets kongress är den mest intressanta på länge.  Det är den första gången sedan 1969 som vi på en ordinarie partikongress väljer en ny partiordförande och därmed statsministerkandidat. Senast var det när Palme valdes, säger Jonas Esbjörnsson.

Dagordningen på en partikongress är en diger lunta.
S-ombuden från Landskrona har dock siktet inställt på vilka frågor som de anser vara viktigast.
– Vi ska upp och ta strid för Skåne och våra motioner. Vi vill få genom de frågor som många människor anser som viktiga, nämligen välfärdsfrågorna. Höjda pensioner men också en tandreform med högkostnadsskydd, säger Jonas Esbjörnsson som också vill se förändringar i fördelningspolitiken.

Från Landskrona Arbetarkommun finns det en del motioner inskickade som sammanfaller med vad andra också motionerat om.
– Men vi har också en motion om Arbetarrörelsens arkiv där vi vill se att partiet tar ett större ansvar, berättar Jonas Esbjörnsson.

Ett nytt lag ska byggas och inte minst ska en ny ledning väljas.
Magdalena Andersson efterträder Stefan Löfven som partiledare.
– Och Tobias Baudin lär med all säkerhet väljas till ny partisekreterare. Han är idag ordförande för Kommunal, säger Jonas Esbjörnsson.

Något som i sig ger en indikation på att välfärdsfrågorna kommer att hamna högt på agendan när det sedan är dags att sätta fart på valrörelsen.
– Lyckas vi sätta välfärden på dagordningen till valet så är förutsättningarna goda för oss, avslutar Jonas Esbjörnsson.

På plats på partikongressen från Landskrona finns också riksdagsman Niklas Karlsson i egenskap av partistyrelseledamot. Han kommer tillsammans med försvarsminister Peter Hultqvist att hålla en anförarande om försvarspolitik. Även tidigare riksdagsman Anders Karlsson kommer att delta vid kongressen i egenskap av medlem i partiets valberedning.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser