Annons

Bränder på skolor tre dagar i följd

Tre bränder på tre skolor på tre dagar. Det är facit efter inledningen av höstlovet som äger rum denna vecka. Som tur är har det inte rört sig om några allvarligare bränder. Det finns inte heller några misstankar om att det skulle vara samma person som anlagt bränderna. Skolorna som drabbats är Asmundtorp Skola, Sandåkersskolan i Häljarp samt Västervångskolan.

Annons
 

Det första larmet gällde Sandåkerskolan i Häljarp och det inkom 19.31 på söndagskvällen.
– Det var en förbipasserande hundägare som upptäckte att det brann i papper i fasadbeklädnadens underkant. Den rådige hundägaren lyckades släcka branden innan vi hann på plats, säger André Bengtsson, vakthavande brandingenjör på räddningstjänsten i Landskrona.

Nästa larm gällde Västervångskolan och det kom till räddningstjänsten  klockan 20.49 på måndagen.
– Även här var det en förbipasserande som såg att det brann i ris och skräp intill fasaden och precis som i Häljarp dagen innan så påbörjade inringaren släckningsarbetet genom att släcka med sand.

Tisdagen larm inkom klockan 23.22 och denna gång var det Asmundtorps skola som drabbades.
– Där brann det i en parkbänk ett par meter från förskolan. Mer vet jag inte om denna branden ännu eftersom dokumentationen inte är helt klar, säger André Bengtsson.

Eva Lövbom är chef på räddningstjänsten i Landskrona och hon ser allvarligt på det inträffade. Enligt henne rör det sig troligtvis om olika gärningspersoner som tänt på.
– Det finns inget som tyder på att det skulle röra sig om samma gärningsperson. Det lutar mer åt att bränderna ”smittar av sig”, spekulerar Eva Lövbom.

I och med det inträffade kommer extra försiktighetsåtgärder att tas.
– Vi har talat med samtliga rektorer i staden och de har till uppgift att se över skolmiljön så att det finns så lite som möjligt att tända fyr på. Dessutom håller stadens fastighetsbolag att sätta upp kameror på samtliga kommunala byggnader. Det är dock något som pågår och som tar tid, säger Eva Lövbom.

En kommentar till "Bränder på skolor tre dagar i följd"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Skadegörelse på skola fyra nätter i följd

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser