Annons

120 föräldrar kontaktades av polis

Förra veckan genomförde polisens områdesgrupp kontroller vid fyra av kommunens skolor. Framför allt fokuserade polisen på hjälmar och belysning. Insatsen resulterade i att 120 föräldrar informerades.

Annons
 

Polis har befann sig utanför Sandåkerskolan, Västervångskolan, Glumslövs skola och Engelska skolan på morgnarna innan skolorna började. Fokus för inriktningen var att göra barnen och ungdomarna medvetna om kraven på belysning och hjälm samt givetvis att det som skall finnas på en cykel fanns.

Några böter skrevs dock inte ut.
– Det var inte syftet med insatsen, utan det primära var att öka elevernas medvetenhet gällande detta. Majoriteten av eleverna är också under 15 år, säger Tina Anderberg, polischef i Landskrona.

Upptäcktes det att barnen inte använde hjälm eller belysning så kontaktades omgående föräldrarna via telefon. Antingen ringde polisen upp eller så fick eleverna själv ringa sina föräldrar och berätta om det inträffade.
– Inriktningen var mycket uppskattad av skolorna och inte minst föräldrarna som fick samtal. Ibland så kanske inte barnen är helt ärliga mot sina föräldrar beträffande hjälmanvändningen. Man har kanske hjälmen på när man lämnar bostaden, men när man kommer till skolan så hänger den på styret eller ligger i cykelkorgen, säger Tina Anderberg.

Tanken är att polisen ska genomföra liknade insatser vid skolorna i framtiden.
– En liten insats med små medel kan få stora ringar på vattnet, avslutar Tina Anderberg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser