Annons

Här är programpunkterna för Kulturnatt II

Carl-Martin “Sture Allén den yngre” Vikingsson lyssnar medan fotograf Thomas H. Johnsson spelar skivan som finns i boxen “Det bortglömda Sverige”. Under Kulturnatt II tar Sture av hörlurarna och finns på plats på Landskrona Direkts redaktion för prata med besökarna. Thomas kommer dock att låta skivan snurra på under hela kvällen och är man sugen på en box så är det bäst att förhandsboka ett exemplar, då åtgången är strykande.

Programmet till höstens andra kulturnatt som äger rum den 5 november är i det närmaste spikat. Landskrona Direkt har tagit del av det som är klart så här långt. Det blir allt från Zlatan och Sture Allén den Yngre till kungatal och barnaktiviteter.

Annons
 

Gällande dom kommunala kulturinstanserna så är allt utom Kulturskolan öppet. På Konsthallen visas Lighthouse i samarbete med Landskrona Foto. Dessutom delas årets kulturpris ut klockan 20.30.

På Landskrona Teater kommer besökarna att kunna ta del av generalrepetitionen av den nya och specialskrivna barnteaterföreställningen Kungatalet och även på stadsbiblioteket ligger en del fokus på den yngre generationen. Där blir det pyssel och dinosaurier. För de vuxna blir det musik och poesi med artisten Sanna Hartnor samt bokförsäljning plus en fotoutställning med gatuporträtt av fotograf Stefan Björnberg.

Även på museet kommer det att sjuda av aktiviteter. Förutom att man kan se alla aktuella utställningar så driver HELA Ideella caféet och där kommer det att bjudas på underhållning av bandet Trinity som spelar nordisk och irländsk folkmusik. Dessutom uppträder trion Janneca & Caroline & Patrik. I resten av museet blir det ljuskonst av konstnär Joanna Thede med ficklampa. Det blir också kreativ verkstad för alla åldrar med gästkonstnär Josefine Axelsson. För den historiskt intresserade visas det historisk film i filmsalen.

Som sig bör slår även Landskrona Foto upp portarna. De kommer att visa utställningen A tree called home av Kent Klinch. Det blir även en hel del filmvisning med anknytning till utställningen.

Så långt de kommunala inslagen. Men precis som under den första kulturnatten så kommer det att sjuda av kultur bland de privata aktörerna i staden.

På Atelje Popermajer på Norra Kyrkogränd bjuds det på en kontrastrik utställning med Camelia Bohemias naivt lekfulla konstverk och Ilona Popermajers mer seriösa halvabstrakta målningar. På samma gränd blir det fotokonst på Galleri 1658 och på Galleri Gamla Staden visar man marmor- och pappersskulpturer samt  målninga av Maj Britt Pedersen och Kristian Pedersen.

På Kungsgatan hittar man ArtGallery PeterPlato. Här är det vernissage med konstnären Margit Hanquist, keramikern Elisabet Hanquist samt foto av Christel och Ulf Jannesson.

Inne på ämnet foto noterar vi att Bilder i Syd, som har sina lokaler i samma byggnad som Landskrona Foto, visar en fotoutställning med bilder på Zlatan och som är hämtade ur HD/Sydsvenskans arkiv.

På Gamla Kyrkogatan ligger Galleri Direkt och där blir det skivsläpp och foto. I fjol höstas var det tänkt att Carl-Martin Vikingsson och Thomas H. Johnsson skulle haft releasefest för skiv- och fotografiboxen Det bortglömda Sverige. Men pandemin satte käppar i hjulen. Till slut släpptes halva upplagan av de 261 exemplaren för beställning. Nu är det dags för Carl-Martin och Thomas att släppa resten av boxarna och detta görs på Galleri Direkt. Samtidigt passar Thomas H. Johnsson på att hänga en mindre presentation av sin utställning ”Swedish Blue I” på galleriets väggar.

På andra sidan gränden ligger Galleri Lilla Paris. Där visar konstnären Susanne Wärn-Persson upp sina egna verk. Andra som har öppen ateljé är Norbert Robles, Nathalie Thengius och Kim Berkhuizen som håller till på Rådhuset.
Utanför det samma kommer Landskrona Dansstudio att ha dansuppträdande.

Kombinationen fika och film går hand i hand på Ellas på Drottninggatan. I deras lokal kommer Filmstudion att husera och de bjuder bland annat på filmquiz under kvällen.

Under kulturnatten håller HELA Ideella öppet på ÖV-huset på Ödmansonssgatan.  Där blir det livemusik med Vivvis Kökskapell och Scissors Creek, luffarsslöjd och brädspel.

Naturligtvis är även Svenska Kyrkan med på kulturnatten. De arrangerar en minnesstund kring fattiggravarna på Landskrona Kyrkogård. Det blir också en halvniomässa utformad av ungdomar.

Avslutningsvis kommer konstnärerna Viola Lesén och Eva Nelander Juntunen att visa upp sin konst. I dessa fall är dock inga detaljer klara.

Ovanstående kan komma att ändras. Mer information kommer när programmet är helt spikat.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser