Annons

Vaccinera dig på lördag

På lördag håller Region Skånes vårdcentraler öppet för drop-in vaccinering.

Nu kraftsamlar Region Skåne för att fler ska vaccinera sig. På lördag håller regionens vårdcentraler öppet för drop-in-vaccinationer.

Annons
 

Skånes vårdcentraler prövar i helgen ett nytt grepp för att underlätta för alla ovaccinerade. På lördag kommer alla att hålla öppet för drop-in-vaccinering. Detta görs för att öka vaccinationstäckningen i hela Skåne.
– Det här ett fantastiskt erbjudande till alla ovaccinerade. På lördag behöver man inte boka, inte ringa, utan bara komma till någon av alla vårdcentraler som håller öppet runt om i Skåne. Nu håller vi tummarna för att så många som möjligt tar chansen så att vi får upp vaccinationstäckningen, säger Maria Landgren, vaccinsamordnare och läkemedelschef.

Vårdcentralerna kommer att vara öppna mellan 9.00 och 16.00 på lördag. Både dos 1 och dos 2 kommer att ges, förutsatt att det gått minst fyra veckor sedan dos 1. För att vaccinera sig under drop-in behöver man ha fyllt 16 år alternativt fylla 16 år senare i år.

Kan man inte komma på lördag går det även bra att boka tid på sin vårdcentral via 1177.se eller ringa sin vårdcentral och boka tid för vaccination.

Läget i Landskrona
Under vecka 40 rapporterades sju nya bekräftade fall av covid-19 i Landskrona. Det är ungefär lika många som den föregående veckan. Det kan jämföras med kommunens peak i smittspridning, som inträffade i januari 2021 då det under vecka 1 rapporterades 469 nya fall.

Totalt har 28 906 personer i Landskrona fått sin första vaccindos fram till vecka 40, enligt Nationella vaccinationsregistret. Det innebär att 77 procent av befolkningen födda 2005 eller tidigare fått minst en dos.

Stort intresse för vaccin i skolorna
I måndags startade vaccineringen av barn i åldern 12–15 år på skolor runt om i Skåne. Det hela genomförs i ett nära samarbete med kommunerna och innebär att vårdcentraler under de närmsta veckorna kommer att besöka 607 skolor för att vaccinera elever.
– Hittills har allt gått bra och flera skolor berättar att intresset för vaccinationen är stort. Viktigt att komma ihåg är att barn behöver samtycke från båda vårdnadshavare för att få vaccinet. Undantag kan göras om ungdomen bedöms vara mogen att själv fatta beslut om vaccination, säger Maria Landgren.

Påfyllnadsdos samt influensavaccination till de som är 80 år och äldre
Med start den här veckan kommer den som är 80 år och äldre att få en kallelse från sin vårdcentral med erbjudande om tredje dos av covid-19 vaccin och då får man samtidigt möjlighet att kombinera detta med vaccination mot säsongsinfluensan

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser