Annons

Körkortslös lastbilschaufför knivhotade polis

Ett släp fullt med småsten välte invid Österleden på onsdagen. Chauffören är nu misstänkt för en rad brott.
Foto: André Tajti, AT-Foto.se

Strax efter klockan 15 på tisdagen larmades polis och räddningstjänst till byggarbetsplatsen mellan järnvägen och DSV på Österleden i Landskrona. Initialt gällde larmet en olycka med oljeutsläpp till följd. Det visade sig dock vara betydligt mer knepigt än så.

Annons
 

När blåljuspersonalen kom till platsen konstaterade de att ett släp till den aktuella lastbilen hade vält. Det anmärkningsvärda var dock att chauffören låst in sig i förarhytten och, enligt uppgift, drack sprit ur en flaska. När sedan polisen försökte få mannen att öppna dörren så såg de att han ”fumlade” med en kniv varpå polisen kallade på förstärkning.

När mannen slutligen öppnade dörren så omhändertogs han och fördes till arrest. Han är misstänkt för grovt rattfylleri, grovt hot mot tjänsteman samt grov olovlig körning då hans körkort varit indraget sedan tidigare.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser