Ny kulturnattsfest stundar

jjk
 Boxen ”Det Bortglömda Sverige” innehåller vinylskiva, textark, en tygkasse samt sex speciellt framtagna konsttryck.

Efter fredagens formidabla kulturnattssuccé börjar det så smått bli dags att blicka fram mot nästa kulturnatt – och det redan om en knapp månad. Pandemin har skjutit upp mycket, inte minst släppet av skiv- och bildboxen Det Bortglömda Sverige. Nu gäller det, fjärde gången gillt!

Det har varit många turer kring skivboxen ”Det Bortglömda Sverige”. En box som förutom vinylskiva och textark innehåller sex speciellt framtagna konsttryck.

När livet sattes på pandemipaus bestämde sig Carl-Martin ”Sture Allén den yngre” Vikingsson och Thomas H Johnsson att 130 exemplar av de 261 signerade boxarna fick levereras med hemleveranser. När omständigheterna sedan tillåter ska de återstående 131 boxarna släppas vid en ordentlig releasefest. Nu är det klart att detta kommer att ske under kulturnatten den 5 november på Landskrona Direkts redaktion.

– Om det inte vore för allvaret skulle jag skratta åt alltihop. Det har varit, och är, en tid där det mesta i vår bransch är upp och ner. Och efter tre coronainställda releaser hoppas vi verkligen att vi ska kunna genomföra en release. I frustration över den då rådande situationen, beslutade vi i vintras att släppa halva upplagan av Boxen, vilken nu är slutsåld. Och nu till releasen på Kulturnatten, och lagom till att årets önskelista ska skickas till Tomten, släpper vi den återstående andra halvan av upplagan (131 st signerade och numrerade Boxar). Vi ser båda fram emot att samtala med människor. Samtala och skåla, säger Thomas H Johnsson.

På redaktionsväggarna kommer en mindre presentation av Thomas H Johnssons utställning ”Swedish Blue I” att finnas. Fotografier från serien ingår även i Boxen ”Det bortglömda Sverige” som signerade konsttryck. 

Notera: Boxsläpp av Det Bortglömda Sverige på Galleri Direkt, Gamla Kyrkogatan 21, Landskrona, fredagen den 5 november klockan 18-22.

Carl-Martin “Sture Allén den yngre” Vikingsson och Thomas H. Johnsson intar redaktionssoffan den 5 november, signera boxen ”Det Bortglömda Sverige”, spelar skivan, intervjuas och bjuder på levande musik. 

 

 

 

 

Till arkivet