Singeldebut för Glumslövsartist

Mia Carlsson från Glumslöv har släppt sin första singel.

Mia Carlsson. Så heter Glumslövsbon som nyligen släppte sin debutsingel. Låten heter ”Vänd inte om” och denna har hon skrivit tillsammans med musikern Marcus Svartserud.

Det var en tragisk händelse som gjorde att låten blev av.
– Jag var mitt uppe i livet med jobb och familj, när min mamma plötsligt gick bort i cancer och många nya tankar om livet väcktes. Frågor kring vad som var viktigt och om hur jag ville leva mitt liv började ta fart. Samtidigt kom jag genom musiken i kontakt med en ny bekantskap, Marcus Svartserud, som ledde vidare till detta musikaliska samarbete, säger Mia Carlsson.
– För att bearbeta mina tankar, låg skrivandet nära till hands. Jag mejlade över några av mina texter till Marcus, som ganska snabbt satte musik till dem. Jag bestämde mig där och då för att ta det ett steg längre och ge ut min musik… och så fick det bli.

Efter detta kontaktade Mia Carlsson, eller MIA som hon kallar sig, Bosse Nilsson på Melody Records i Landskrona.
– När vi hade hittat en samsyn på hennes musik så drog inspelningarna igång, säger Bosse Nilsson som tillsammans med artisten skruvat, vridit och vänt på musiken i Melody-studion och resultatet blev alltså ”Vänd inte om”.
– Låten har ett akustiskt arrangemang som passar såväl MIA som låten mycket bra. Att MIA sen väljer att sjunga på skånska gör också att hela produktionen känns rätt och intressant. Det skall bli trevligt att följa MIA framöver, avslutar Bosse Nilsson.

Till arkivet