Annons

Med siktet inställt på topp tre

Robin Hofsö har en otroligt uppoffrande spelstil och är mycket värdefull för Landskrona BoIS. På lördagseftermiddagen fick han lön för mödan och gjorde sitt femte seriemål för säsongen när de svartvitrandige besegrade Norrby IF med 1-0. Foto: BoISHistoria.se

“BoIS vinner matchen och tar tre poäng. Engelska läktaren gungar igen”. Inför 1636 åskådare på Landskrona IP kunde hemmalaget ta en ack så viktig 1-0 seger efter ett kliniskt avslut av Robin Hofsö efter en knapp timmes spel.

Annons
 

BoIS – Norrby var en match som kunde gått precis hur som helst. Gästerna var nära att spräcka nollan redan efter en minuts spel men låt oss omgående konstatera att Svante Hildeman i BoIS-målet var säkerheten själv idag. Med pondus såg han till att rädda det han skulle och i något fall fick han lita till ribban.

Norrby var farligast i första halvlek och det var främst Linus Olsson som efter en halvtimmes spel vaskade fram två heta avslut för BoIS. En stenhård nick i virket följdes av ett skott som tvingade Anton Cojtoft i Norrbymålet till en enhandsräddning.

– Norrby har ett jätteläge i 44.e minuten. Svante räddar. Mål där och de hade haft taktpinnen i andra halvlek. Nu är det istället vi som gör det, precis som mot GAIS. Då vann vi och vi gör det igen, säger BoIS tränare Billy Magnusson och håller dessa två segrar som mycket viktiga för fortsättningen av säsongen.

– Trots att vi har en sju, åtta man borta så står vi upp bra. Jag är jättenöjd. Det är en moralseger, säger Billy Magnusson.

BoIS klättrar i och med dagens match förbi de 35 poäng som var det initiala målet för säsongen och har idag 37 poäng.
– Nu kan vi bocka av mål nummer ett och det är att vi spelar svensk elitfotboll nästa år. Det lovar jag, säger Billy Magnusson och pressas lite på målsättning nummer två.
– Det återstår åtta matcher. De ska vi spela om. Detta gänget ger sig aldrig. Vi blickar mot nästa match och att vinna den och gör vi det så kommer vi närmre topp tre-platserna. Det finns ingen anledning att prata om något annat nu, säger Billy Magnusson och konstaterar att man med all säkerhet nu undviker de fyra nederst platserna.
– Det enda som är intressant nu är topp tre-platserna.

Landskrona BoIS är seriens bästa hemmalag och känslan att spela på IP beskriver tränaren som ”God”. Dagens målskytt är inne på samma sak.
Det är otroligt skönt att ha den känslan med sig. Nu måste vi bara bättra på vårt bortafacit, säger Robin Hofsö när han efter segersången sjunkit ner i spelarbåset på innerplan.

Vid målet kommer anfallaren sopren med Norrbys målvakt och det ser nästan ut som han tänker tunnla honom.
– Bollen går under hans utsträckta ben. Det var en bara en sån skön känsla att få se den gå in, säger Robin Hofsö.

– Vi har satt oss i en bra sits i och med dagens tre pinnar. Det är bonus att vi får ligga där vi ligger i tabellen. Nu är det bara att njuta av varje match. Vem trodde det innan säsongen. Jag har aldrig varit i denna sitsen tidigare, att bara få göra det man tycker är roligt utan att ha press på mig. Ambitionen är förstås att hamna så högt som möjligt, avslutar Robin Hofsö.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser