Fastighetsbolag storsatsar i Landskrona med nya och gamla aktörer

Powder-Trans kommer att hyra hela fastigheten. Powder-Trans flyttar sin verksamhet ifrån Dalby till Landskrona och beräknas vara helt inflyttade i augusti.
Tidigare i somras har Acrinova meddelat att de tänker uppföra nya fastigheter på Hjalmar Brantings väg samt på Järvgatan och där hyra ut till Padel Crew samt till Folktandvården. Nu har fastighetsbolaget gjort klart med fler hyresgäster och byggnation av ytterligare fastigheter i norra Landskrona.

I veckan har Acrinova tecknat hyresavtal med den tyska industrikoncernen Freudenberg och uppför därmed ännu en ny fastighet i Landskrona. Man meddelar vidare att bolaget tecknat ett 10-årigt hyresavtal med Lindells Bageri i en fastighet som ska uppföras på Norra Industriområdet i Landskrona.

– Landskrona har kommit att bli ett av våra nav, säger Ulf Wallén, VD på Acrinova som nu står begrepp att uppföra fyra nya fastigheter i staden inom det närmaste året.

– Att en koncern som Freudenberg vill befästa sin etablering i Landskrona med hjälp av oss är glädjande, säger Ulf Wallén vidare.

Den tyska industrikoncernen Freudenberg har runt 48 000 anställda i ett 60-tal länder och tillverkar bland annat tekniska tätningar av olika slag. Kunder i Sverige är stora industriföretag som Volvo Cars, Tetra Pak och Haldex. Fastigheten på Järvgatan kommer att inhysa bolagets svenska huvudkontor och lager och blir på  2700 kvadratmeter. Enligt uppgifter till HD kommer 15 till 20 medarbetare att jobba på kontoret och lika många på lagret.

Lindells Bageri flyttar till nya lokaler
På Norra Industriområdet kommer Acrinova att uppföra en fastighet på cirka 1500 kvm. Här har bolaget tecknat ett 10-årigt hyresavtal med Lindells Bageri.
Inflyttning beräknas ske under hösten 2022. I framtiden har Acrinova möjligheten att bygga ut fastigheten med ytterligare ett plan på cirka 1500 kvm.
– Vi är glada över att Lindells Bageri ser ett värde i vårt arbete och varumärke  och ser fram emot ett framgångsrikt samarbete, avslutar  Ulf Wallén.

Till arkivet