Annons

Sämre ranking trots bättre företagsklimat

På onsdagen presenterades Svenskt Näringslivs ranking över företagsklimatet i landets 290 kommuner. Landskrona backade från plats 30 till 35. Landskrona ligger dock över både Sverigesnittet och Skånesnittet. I enkätsvaren från företagen sätts betyg på en sexgradig skala där 1 är dåligt och 6 utmärkt. Det sammanfattande omdömet i Landskrona ligger på 3,83 i år vilket är en förbättring jämfört med 3,77 förra året. Andra kommuner har dock ökat ännu mer. Därav den lägre placeringen.

Annons
 

Sedan 2015 har företagsklimatet blivit allt bättre i Landskrona stad enligt företagen. Förra året låg staden rent av på plats 30 i landet, jämfört med plats 177 år 2012. Men i år tappar staden alltså fem placeringar. Sammanlagt har 176 företag i Landskrona svarat på enkäten och 61.9 procent av dessa tycker att företagsklimatet är bra.

Som tidigare är det stadens mobilnät och bredband som får bäst betyg av företagen i Landskrona. De enkätfrågor som sänker rankingen är kommunpolitikernas attityder till företagande, service och bemötande, kommunens upphandling, dialogen mellan företag och kommunens beslutsfattare, tjänstemännens attityder till företagande samt informationen till företag. Dessutom upplever företagarna att tillgången till kompetens blivit sämre.
– Sedan 2015 har vi förflyttat oss från plats 132 till plats 35. Det är en fantastisk resa. Det sammanfattande omdömet om vårt företagsklimat fortsätter att stiga men i rankingen har vi backat 5 platser. Det innebär att vi måste fortsätta att förbättra vår service och våra relationer men också stärka vår stad i helhet inom områden som kompetensförsörjning, utbildningsnivå och trygghet. Många företag lyfter företagsklimatet som en bidragande anledning till att de vill etablera sig här. Så företagsklimatet är väldigt viktigt, säger Anna Classon, näringslivschef i Landskrona stad.

Här hittar du allt om företagsklimatet i Landskrona.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser