Annons

Kulturchef spås projektleda Karlslundsområdet

Idrottsplatsområdet står inför en utveckling men de första skisserna som släppts har oroat inte minst Landskrona ridklubb som ställer frågor kring sina hagar om den planerade vägen byggs genom Karlslundsområdet.

Redan för fem år sedan sades  att idrottsplatsområdet stod inför en stor utveckling och att planerna skulle släppas till våren 2017. Nu sägs samma sak igen. I april 2022 ska Landskronaborna få vetskap om planerna.  Nu ska en ledningsstrateg anställas för projektet och i stadshusets korridorer viskas det om att jobbet är vikt för Christian Dahl, idag kulturchef i Landskrona stad.

Planerna på hur området Karlslund och därmed hela idrottsplatsområdet ska se ut i framtiden kommer att läggas på bordet i april. Det berättar stadsdirektör Carina Leffler på torsdagen.

Annons
 

Idag är det många som arbetar med att ta fram planer för hur Karlslundsområdet ska se ut i framtiden. Just nu är projektet uppdelat i olika delar och till hösten planeras för att en ledningsstrateg ska anställas som kommer att ha det övergripande ansvaret för att projektet ska genomföras.

Denna tjänst kommer att tillsättas under hösten. Personen som får jobbet kommer dock att ha ett bredare uppdrag.
– Innan jag blev stadsdirektör så var jag biträdande stadsdirektör. Men nu gör jag hela jobbet själv. Och det är lite väl mycket nu när exempelvis Karlslundsprojektet ska rulla igång. Därför vill jag ha någon som är lite av min högra hand, säger Carina Leffler.
– I morgon ska jag träffat facken för MBL om tjänsten och när riktlinjerna är klara så är planen att söka efter ledningsstrategen internt. Jag vill att den som ska leda arbetet i Karlslund är väl insatt i projektet.

Ett rykte gör gällande att det är chefen för kulturförvaltningen Christian Dahl som kommer att bli Carina Lefflers högra hand.
– Det är väl troligt att han kommer att söka jobbet. Men vi kommer att ta alla ansökningar i beaktan.

Stadsdirektören vill inte avslöja hur långt planerna har kommit eller vad som kommer att prioriteras.
– Det pågår ett arbete med alltifrån besiktning av befintliga bestånd till dialoger med föreningar och upphandling av arkitekt. Jag har tillsammans med delar av styrelsen träffat två av de stora föreningarna som har sina verksamheter på området och vi ska ha möte med två till inom kort. Så snart vi har något att presentera kommer vi att gå ut med information. I april ska hela projektplanen med genomförandeplan och finansiering vara klar, avslutar Carina Leffler.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser