Heja Öster – Nu blir det fest

Nystartade föreningen Hej Öster bjuder in till gatufest på Pilgatan, på öster i Landskrona.

På lördag stängs Pilgatan av för trafik och lämnar plats för Österfesten.
– Festen startar klockan 12.00 med loppis, ansiktsmålning, boule och korvgrillning, säger Emmeli Stenberg från föreningen Hej Öster. Lägg därtill att lokala föreningar och musiker står för programpunkter fram till kl. 20.00.

Först ut är Harlekin amatörteaterföreningen med den, bland både barn och äldre uppskattade föreställningen ”Åter och Vinning”.

Mångkulturellt Center erbjuder workshop i djembetrumma med Malick och senare kommer Hassan att spela på det päronformat stränginstrumentet Oud.

Klockan 17.00 görs loppisborden om till långbord där grannar, vänner och besökare kan slå sig ner och äta medhavd mat. Under knytkalaset underhåller Folkmusik i Landskrona, Kompisduon med gammeldans och allsång och sista programpunkten bjuder på Emil Bogdanow & TanjaFrandsen.

– Vi trivs på Öster, många hejar på varann och stannar och småpratar när man träffas på gatan. På Österfesten finns det tillfälle att prata mer med varandra, uppträda, visa upp sin konst, bjuda på mat eller göra något annat man drömmer om, säger Emmeli Stenberg som hoppas att detta ska bli starten på en tradition.
– I föreningen planerar vi för att detta ska bli ett återkommande arrangemang vars innehåll fylls av det engagemang som finns för öster, något vi märkt av redan i år. Vi har fått bra respons från grannar och flera av dem som kommer vara med och sälja på loppisen och spela bor på gatorna runt Pilgatan, säger Emmeli Stenberg.

Österfesten är ett gratis, alkohol- och drogfritt arrangemang som arrangeras av Hej Öster med stöd från Landskrona stad.

Till arkivet