Örebrokonstnär ställer ut på Lilla Paris

Oavsett om det är föreställande eller abstrakt konst som Susanne Arvidsson målar så är det mycket färg.
Oavsett om det är föreställande eller abstrakt konst som Susanne Arvidsson målar så är det mycket färg.

Det lilla galleriet på Gamla Kyrkogatan 14, Lilla Paris, bjuder in till vernissage på torsdag. Det är Susanne Arvidsson från Örebro som ställer ut under dagarna fyra.

Susanne Arvidsson har varit aktiv konstnär i såväl Kuwait och Tanzania. Nu bor hon dock och är verksam i Sverige. Hon har tidigare ställt ut i Klippan och i Kristianstad i Skåne och i hemstaden har hon bland annat ställt ut på Örebro Slott, något hon även kommer att göra i år.
Innan det så är det dock Lilla Paris i Landskrona som gäller.
– Det ska bli kul att komma till Landskrona. Jag följer Susanne Wärn-Persson (konstnär som driver Galleri Lilla Paris) och ser att det är stort konstintresse i Landskrona. Jag ser så mycket fram emot att komma, säger Susanne Arvidsson.

Konstnären har länge levt på sitt hantverk men nu delar hon tiden framför sitt staffli med att undervisa.
– Jag jobbar för en kulturskola och åker ut till olika skolor och har något som kallas kulturfritids där barn får måla med alla möjliga material som inte finns på skolor annars. Jag får mycket inspiration tillbaka av mina elever som blir oerhört kreativa när de får chans till bra material, min kunskap och tips efter mina 46 år med färg och penslar. Det blir ett slags win-win fenomen mellan mina elever och mig, säger Susanne Arvidsson.

Tidigare har hon målat fotografiskt men det är ett minne blott.
– Jag varierar mitt målande mellan föreställande konst och abstrakt idag. Gemensamt är dock att det alltid är mycket färg. Explosivt mycket ibland, säger Susanne Arvidsson och skrattar.

Tavlorna hon kommer att visa upp på Lilla Paris är aldrig tidigare visade.
– Jag har målat mycket den senaste tiden och jag ville visa upp något helt nytt. Jag kommer dessutom att ha med mig prover på lite annat kul Det blir någon handduk och kuddfodral. Jag hittade även en slips i siden som jag målade på när jag var bodde utom lands. Om dessa och allt annat kan jag berätta för de som kommer på min vernissage på torsdag.

Vernissagen äger rum klockan 17-20. Därefter gäller följande öppettider. Fredag 27/8 klockan 13-17, lördag 28/8 klockan 11-16 och söndag 29/8 klockan 11-14.

Till arkivet