Sommarfesterna här för att stanna – stort bildsvep

Rockabilly och rock'n'roll stod på menyn när Eva Eastwood med band intog Rådhustorget.
Rockabilly och rock’n’roll stod på menyn när Eva Eastwood med band intog Rådhustorget. Foto: Niclas Lundblad.

Niclas Lundblad är kocken och krögaren som sadlade om och blev något av Landskrona stads egen evenemangsansvarige. En rejäl utmaning inte minst med tanke på att det skede mitt under en pandemi. Dock tror han att staden i och med sommarens arrangemang har en ny Landskronamodell på gång.

Under juli har Rådhustorget förvandlas till ett sommartorg där man varje fredagskväll kunnat njuta av stämningsfulla kvällskonserter och på lördagar överraskats av ovanligt namnkunniga och skickliga gatumusiker. Under sex kvällar i augusti har det bjudits på allt från nycirkus till välkända artister på Slottsparkens scen. Lägg därtill Musikstoppet,  disco-flakcykeln som skapade spontandans i kön till Venbåten och fick glassätare på stadskajen att dra på smilbanden.
– Sammanfattningsvis menar jag att det har varit succé. Landskronaborna har gått man ur huse, säger Niclas Lundblad, projektsamordnare för evenemang i Landskrona stad.

Hoppas på en fortsättning
Vädrets makter har varit i klass med uppträdandena. Mer än en gång har det sagts ”Detta är bättre än en karneval”.
Det har varit oerhört hög kvalitet på artisterna och inte ett enda arrangemang har behövts ställas in på grund av dåligt väder, säger Niclas Lundblad som gärna ser att konceptet utvecklas ytterligare till nästa år.
– Jag personligen tror att vi är något riktigt bra på spåren och jag hoppas att vi får möjlighet att göra nåt liknande nästa år, avslutar han och låter oss ta en titt i hans personliga fotoalbum från sommarens festligheter.

Niclas Lundblad berättade  tidigt i somras med inlevelse vad som är på gång i Landskrona. Nu kan han summera flera lyckade arrangemang.

Niclas Lundblad bjuder på ett bildsvep från några av sommarens minnesvärda framträdande.

 

Till arkivet