Annons

Pilgrimsvandrare vilar i Landskrona

Foto: Moa Karlberg

Just nu pågår en nästan 200 mils pilgrimsvandring från Vadstena till Glasgow i Skottland. Och på lördag kommer vandrarna till Landskrona för att vila sig en dag. På måndagen fortsätter sedan pilgrimsfärden längst med St Birgittavägen, det vill säga vägen mellan Landskrona och Barsebäck.

Annons
 

Pilgrim’s Walk for Future är en gigantisk manifestation där alla kan delta. I 100 dagar pilgrimsvandrar människor genom Sverige, Danmark, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien. Färden över vattnet kommer ske med segelbåt.
– Klimatvandringen är både en möjlighet att fundera på vår egen omställning till ett liv präglat av inre och yttre hållbarhet och ett sätt att påminna andra om att vi behöver möta klimatkrisens utmaningar här och nu tillsammans, säger Magnus Malmgren, pilgrimspräst på Pilgrimscentrum Liberiet i Lund.

Projektet sker i samarbete med Växjö och Lunds stift och är en del av Svenska kyrkans nationella färdplan för klimatet. Vandringen startade i Vadstena den 19 juli och  beräknas vara framme i Glasgow den 31 oktober då Förenta nationernas klimatkonferens 2021 startar.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser