Annons

Tuffa förutsättningar i Helsingborg

Emil Björk, Landskrona MK.
Foto: Anders Hansson

Den gångna helgen bjöd på stor underhållning och tuffa motocrosstävlingar i Helsingborg. Landskrona Motorklubb fanns representerad med åtta förare.

Annons
 

Under lördagen kördes  85cc USM ,MX2 J19 och SM MX-Women och på söndagen var det 125cc USM, EMX-Women och JSM.
–  Vädret var väldigt växlande från sol till regn. Banan blev väldigt hal, kladdig och väldigt svårkörd men alla kämpade på bra, säger Anders Hansson i Landskrona MK som var på plats och följde tävlingarna och passade samtidigt på att ställa lite frågor till Landskronaförarna.

Anders undrade:
1. Har du kört USM , JSM ,EM , MX2 J19 innan?
2 Hur tyckte du att banan var?
3 Är du nöjda efter helgens tävling?
4 Var blir nästa tävling?

William Bäckström

Foto: Anders Hansson

1. – Yes, jag har kört JSM innan.

2. – Jag körde på lördagen så det kom ju inte lika mycket regn som på söndagen, men banan var hal och kantig och var även svår att köra om på.

3. – Jag är hyfsat nöjd med helgen. Första heatet låg jag och krigade runt 16- 18:e plats men lyckades vurpa efter ett hopp. Tog mig i mål som 32:a. Andra heatet mycket mörbultad och dålig start och tog mig i mål som 20:e och mitt första SM-poäng.

4. –  Blir DM i Veinge

Tindra Johansson

Foto: Anders Hansson

1. – Jag har både kört SM och EM tidigare.

2. – Banan var superfint preppad och Helsingborg motorklubb hade lagt ner mycket tid och arbete. Tyvärr började det störtregna under mitt heat på lördagen och under söndagen var banan åter igen jättefin men regnet tog över banan, vilket resulterade i att sista heatet blev inställt då vattnet täckte både stenar och spår vilket ökar skaderisken såklart.

3. – Jag skulle säga att lördagen började bra men det vände snabbt när jag bland annat fick köra utan glasögon för att de blev förstörda av vattnet. Jag som är en liten sandloppa gör det inte enklare när en hård bana får störtregn på sig. Det kom hela 41mm på söndagen under kort varsel vilket ändrade förhållandena väldigt snabbt. Summering över helgen så är jag inte alls nöjd över mina resultat, men jag ger inte upp. För att jag vet att farten kommer sakta men säkert även på hård bana.

4. – Nästa tävling blir ett distriktsmästerskap i Veinge, där jag ligger på en andra plats i södra distriktet. Därefter väntas SM i Kristianstad vilket ska bli jäkligt kul med lite sand igen.

Anton Vegehall

Foto: Anders Hansson

1. – Jag har tävlat USM, DM och MX syd. Både 85 guldhjälm och i 85 ungdom.

2. – På lördagen så var banan i toppskick dom la ner mycket tid på banan och det syntes när man kom ut på den. Regnet förstörde inte så mycket på lördagen den torkade upp fint till andra heatet då det var sol hela heatet och lagom varmt.

3. – Jag är nöjd efter helgens tävling blev en 21:a plats totalt. Första heatet låg jag bra till en 18:e  plats ungefär sen gjorde jag ett misstag som kostade mig både poäng och ett par glasögon. Körde i mål utan glasögon och en 23:e plats. Heat 2 bra utsläpp från grinden och la mig på en dåvarande 19:de plats men kom snabbt om vurpande förare och en som fick motorstopp i en sväng så körde i mål som 18:e man i heat två.

4. – Nästa tävling jag kör är USM i Uddevalla 14-15 augusti sen MX syd i Sösdala.

Marco Kristensson

Foto: Anders Hansson

1. – Jag har tävlat USM en gång innan.

2. – Jag tyckte banan var väldigt fin till allt regn kom.

3. – Är ganska nöjd med resultaten.

4. – Nästa tävling blir USM i Uddevalla.

 

Felix Nilsson körde in på en sammanlagd 27:e plats i MX2 J17.
Foto: Anders Hansson

Lördagens resultat

85ccUSM
21 Anton Vegehall
Vann gjorde Pelle Gundersen ,The Netherlands, KNMV

MX2 J17
24 William Bäckström
27 Felix Nielsen
Här vann Pontus Håkansson , Anderslöv MK

SM
28 Tindra Johansson
1:a blev Lynn Valk , The Netherlands, KNMV

Felix Ottosson.
Foto: Anders Hansson

Söndagens resultat

USM 125cc U17
16 Marco Kristensson

26 Felix Ottosson
32 Andreas Flodqvist
34 Emil Björk
Här vann Linus Persson , Tranan MK

EMX Women
24 Tindra Johansson
Och 1:a blev Lynn Valk , The Netherlands, KNMV
Här blev heat 2 inställt på grunda av regn.

Andreas Flodqvist.
Foto: Anders Hansson

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser