Lisa Teo Johnsson först ut på Lilla Paris

Lisa Teo Johnsson har en förkärlek till att måla kvinnor. Från och med torsdag till och med söndag så kan du se hennes verk på Galleri Lilla Paris på Gamla Kyrkogatan.
Lisa Teo Johnsson har en förkärlek till att måla kvinnor. Från och med torsdag till och med söndag så kan du se hennes verk på Galleri Lilla Paris på Gamla Kyrkogatan.

På torsdagen är det dags för ny vernissage på Gamla Kyrkogatan. Det är Lisa Teo Johnsson som ställer ut sina kvinnliga målningar på Galleri Lilla Paris, tidigare Galleri Gamla Kyrkogatan. Utställningen är en del av en intensiv period för konstnären.

Lisa Teo Johnsson har alltid velat skapa. Mest tid i sitt 31-åriga liv har hon lagt på skrivande men sedan 2019 så är det akryl, canvas och penslar med mera som gäller.
– Genom att skapa så får jag utlopp får mina känslor och min energi. En del skriver dagbok, andra använder säckar att boxas på och jag målar, säger hon.

Hennes skapande sker mesta dels i vardagsrummet hemma där staffli och annat delar utrymme med soffa och TV. Men hon har alltid block med sig.
– Jag får mycket inspiration när jag är ute. Och för att minnas så ritar jag istället för att fotografera.

I lördags sågs hon på gården utanför Landskrona Direkts redaktion där hon målade och det var startskottet för en intensiv period.
– Det var fantastiskt roligt i lördags. Och imorgon, torsdag tar jag de få stegen över gatan och ställer ut på Lilla Paris, säger Lisa Teo Johnsson.
– Sedan ska jag ställa ut ett verk på Galleri JiL i Borstahusen under en vecka i september och därefter är det en hel vägg på Stadsbiblioteket som ska fyllas. Extra kul är att ställa ut just där under kulturnatten den 15 oktober. Om den nu blir av.

Det är uteslutande kvinnor som konstnären förevigar på sina canvas.
– Jag gillar de kvinnliga formerna även om en del är väldigt långa och smala. Jag tror att mina kvinnor berättar en hel del om hur jag är och hur jag känner mig.

Utställningen pågår den 5-8 augusti.
Vernissagen på torsdagen är mellan klockan 17 och 20.

Det var måna som visade intresse för Lisa Teo Johnssons konst i lördags då hon målade live på gården utanför Landskrona Direkts redaktion.
Till arkivet