Annons

Nyinvigning av Lilla Paris trots inställd gatufest

På lördagen döper konstnären Susanne Wärn-Persson om sitt galleri till Lilla Paris. Någon gatufest med konstnärer blir det dock inte – Inte i år.

Det som var tänkt att bli en konstnärsfest på Gamla Kyrkogatan på lördagen blir något helt annat. Arrangören, galleristen och konstnären Susanne Wärn-Persson tog beslutet på torsdagen att ställa in den del som innebar konstnärer på gatan. Det blir inte heller något uppträdande med Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd. Anledningen är vädret.

Annons
 

Det är en ledsen Susanne Wärn-Persson som meddelar beslutet.
– Vi är flera som jobbat stenhårt för detta och jag vet att konstnärerna verkligen sett fram emot detta. Det var ett mycket ångestfyllt beslut. Men vi kan inte riskera att bygga upp allt och sedan få det förstört genom regn. Det var många som hörde av sig och bokade av, säger Susanne Wärn-Persson.
– Det hade nog inte heller varit så kul för Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd och uppträda ifall det blivit regn. Publiken hade ju fått sitta utomhus och det är väl tveksam om det kommit någon om det regnar.

Konstnären och galleristen kommer dock att ha sin planerade invigning av sitt galleri.
– Bakgrunden till arrangemanget var ju att jag skulle byta namn på mitt galleri till Lilla Paris och denna del kommer att gå av stapeln. Jag öppnar upp klockan 11 och håller öppet till klockan 17 och då blir det traditionsenlig tårta så länge det räcker, säger Susanne Wärn-Persson.
– Jag kommer dessutom att visa upp en helt ny tavla som jag färdigställt under en semestervecka i Småland, säger hon och ler.

Hon smider även planer på framtida evenemang.
– Jag har fått blodad tand och nu bubblar idéerna. Jag har även fått ett enormt stöd från konstnärerna. Därför vill jag göra något under hösten. Men vad det blir får jag återkomma med, säger hon.

En konstnär som bestämt sig för att trotsa vädret och tagit saken i egna händer är Lisa Teo Johnsson. Hon har fått tillstånd av fastighetsägaren till gården på Gamla Kyrkogatan 21, nedanför redaktionen till Landskrona Direkt, att sätta upp ett partytält.
– Oavsett väder, oavsett mängd besökare, så kommer jag att vara på plats cirka 11-21 och måla en -tavla som föreställer min tolkning av Frida Kahlo. Det kommer även att pågå en tyst auktion där du har möjlighet att buda på just denna tavla som målas på plats, säger Lisa Teo Johnsson som även kommer att ha med printar samt några mindre originalverk.
– Jag har full förståelse för att Lilla Paris blev inställt. Men jag var så himla taggad så jag tog en chans och frågade fastighetsägaren och han sa att det bara är att köra så det ryker.

Noterbart är också att den planerade fotoutställningen med alster av Håkan Karlsson och Örjan Kristenson kommer att hålla som planerat på Galleri Direkt.

Läs även: Paris kommer till Landskrona för en dag

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser