Annons

Ny toppmatch väntar BoIS

Landskrona BoIS spelar återigen hemma och för lördagens motstånd svarar GIF Sundsvall. Vågar vi hoppas på lika fint spel som mot TFF?

Toppmatcherna på Landskrona IP avlöser varandra. Imorgon lördag är det dags igen. För motståndet svarar klassiska norrlandslaget  GIF Sundsvall som absolut är en av aspiranterna till en allsvensk plats.
-Det är ett rejält lag som utifrån de satsningar man gör ska vara topp tre i serien, säger Landskrona BoIS tränare Billy Magnusson.

Annons
 

Erik Andersson tillbaka på IP
Femteplacerade Gif Sundsvall är seriens mest långväga gäst. Laget har inte gjort sig kända för några större Landskronakopplingar, möjligen undantaget den forne storspelaren Cain Dotson som bodde på Landskronavägen 95 mil från Landskrona. Nu har man däremot mittfältsstrategen Erik Andersson bördig från Stormgatan i Landskrona som en gjuten startspelare.
– Det ska naturligtvis bli extra kul att välkomna honom tillbaka till IP. Han vet vi hur bra han är.

Sommarvädret består. Prognosen talar om högsommarväder och 25 grader när domaren blåser till spel klockan 17 på lördagseftermiddagen. Det är något som tränaren men också anfallsesset Robin Hofsö ser som en tillgång.
– Det är fint med extra D-vitaminer, säger Robin Hofsö och skrattar hjärtligt.
Han garanterar att han är fit-for-fight.
– Jag är sugen. Ropar Billy ”löp!”, så springer jag igen, säger han full av energi.

– Vi har gjort bra prestationer när det varit fint väder. Vasalund…. och inte minst nu senast mot TFF. Bra förutsättningar. Bra väder och plan samt bra motstånd. Det gillar vi, intygar Billy Magnusson.

Mycket allsvensk erfarenhet hos Giffarna
I vanlig ordning har BoIS-tränaren stenkoll på motståndarna.
– Det är ett lag med många erfarna spelare med kvalité. Erik som sagt men på mitten har man även Pontus Silfwer som jag själv hade i Halmstad BK. På topp har de Pontus Engblom och Linus Hallenius där den sistnämnda kanske sticker ut lite extra. Här finns tidigare AIK:aren och ytterbacken Robert Lundström. Det är ett namnkunnigt och erfaret gäng.

Nyckeln till fortsatt framgång har tränaren klart för sig.
– Vår idé är klar. Det är ingen revolution. Alla vet vad vi vill göra. Det gäller att göra det tillräckligt bra och tro på det vi gör. Kanske framför allt att vi orkar lägga ner det jobbet som vi gör, säger Billy Magnusson.

Sundsvall har inte riktigt fått den start på säsongen som man förväntat sig och lär komma till IP med fokus och en stor portions revanschbegär efter 2-0 förlusten senast mot AFC Eskilstuna.

Derbyt mot Trelleborg i lördags sitter fortfarande kvar på näthinnan och första tredjedelen av den matchen var fotbollsgodis i den högre skolan. Frågan är hur bra BoIS egentligen är. Presterar spelarna och laget på sitt maximum just nu?
Det är svårt att svara på. Vi har spelat tolv matcher nu och hittills inte varit dåliga. Vi är jämna och har inte fallit igenom. Det är en styrka. Jag hoppas dock att vi kan kräma ur mer ur killarna, säger Billy Magnusson med en underfundig min.
– Tittar vi på killarnas CV så kan vi inte jämföra det med vad Sundsvallsspelarna kan visa upp. Då ska man dock betänka att våra killar är på väg upp i sin karriär. Det är en ynnest att få jobba med denna grupp. Dessutom utmanar de sig själva hela tiden, berömmer tränaren.

Framgångarna skapar press
Landskrona BoIS framgångar som nykomling i Superettan passerar inte obemärkt förbi. Talangscouter och fotbollsagenter gästar IP. Förfrågningar på spelare finns.
Jag är inte förvånad att detta sker. Det som förvånar är att vi fått behålla samtliga spelare än så länge. Jag är samtidigt glad för att så är fallet. Skulle någon försvinna, vilket kan hända, så har vi bevisat att vi ändå har en väldigt bred trupp. Det finns uppbackning även om någon skulle försvinna.

Med det sagt ska man ha klart för sig att BoIS tillsammans med två möjligtvis tre andra lag i serien har lägst budget.
– Man får aldrig glömma under vilka förutsättningar vi spelar. När det nu framförs krav på att vi ska vinna matcher så sker det utifrån att vi gjort något väldigt bra. Vår målsättning är fortfarande att spela svensk elitfotboll även nästa säsong. För att säkerställa det så krävs minst 35 poäng, tror Billy Magnusson.

Nu är det inte enbart spelare som låter tala om sig. Radarparet Billy Magnusson och Max Mölder har garanterat fått ögon på sig.
– Så är det. Jag är dock här och nu. Det kräver jag av spelarna och det ska de kunna kräva av mig. Jag ska vara i Landskrona BoIS detta året och förhoppningsvis även nästa. Sen vet man aldrig vad som händer, säger han vis av erfarenhet.

På skadelistan återfinns Linus R Olsson och Melker Heier.
– Andreas Murbeck tränade för fullt igår och Erik Pärsson är igång även han. Dessa vill jag ge en hel träningsvecka och eventuellt en U21-match mot Kalmar innan de är redo för hetluften. Jag förväntar mig att ha i stort sätt samma trupp som senast att tillgå, avslutar Billy Magnusson.

Billy Magnusson och Robin Hofsö laddade batterierna på fredagsförmiddagen med att gästa BBK:s sommarfotboll.
En fråga om hur man kan få så bra fysik, var Billy snabb att försöka svara på innan han insåg att den var ställd till Robin.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser