Annons

BBK växer i takt med Borstahusen

Borstahusens BK:s sommarfotboll gästades på fredagen av BoIS:arna Billy Magnusson och Robin Hofsö. Frågorna var många och stundtals kluriga från deltagarna.

I takt med att Borstahusen växer så utvecklas också bollklubben i området.
– Det här betyder oerhört mycket för vår förening. Tänk bara nära hela området är färdigutvecklat. Då får vi hoppas att våra tre planer räcker till, säger Mattias Nilsson, ungdomsansvarig i Borstahusens BK när Landskrona Direkt på fredagen gästar klubbens sommarfotboll. På plats är även de tidigare BBK:arna Billy Magnusson numera tränare i Landskrona BoIS och anfallsstjärnan Robin Hofsö.

Annons
 

BBK:s sommarfotboll är en succé som får hela föreningen på fötter.
– Det är andra året vi kör detta. I år är det 92 barn och unga som deltar. Det är helt otroligt, säger Mattias Nilsson och morsar på gamla BBK- legendarer, föräldrar och ledare men kanske främst på alla deltagare på Ulkavallens gräsplaner.

Borstahusens BK bjuder på tre dagar gratis sommarfotboll för barn.
– Tanken är främst att skapa en kul sommarlovsaktivitet. Många är redan medlemmar. Andra får chansen och testa på att spela fotboll under roliga former. Många väljer sen att fortsätta. Några tillhör redan andra klubbar. Det gör att barnen lär känna varandra och när det sen är dags för match så finns en annan respekt för varandra, säger Mattias Nilsson.

Mr. Borstahusen ur tiden
Nyligen nåddes vi av av beskedet att Mr. BBK, det vill säga Sven Harald Nilsson gått bort.
En eldsjäl och föreningsmänniska som gjort ofantligt mycket för klubben och för hela föreningslivet i Landskrona.
– Han är naturligtvis oerhört saknad. Men jag tror nog att han uppskattat utvecklingen i föreningen. Idag har vi 49 ledare i klubben och ett stort engagemang som smittar av sig, säger Mattias Nilsson.

Flera välkända profiler syns runt planen. Tidigare elitspelaren i bland annat BoIS och TFF,  Christian Andersson serverar bulle med saft. Även stadens domarbas Jonas Ljungberg syns till.
– Jonas håller i domarkurser för våra ungdomsspelare och är tränare i ett av u-lagen. Det är Chrille också.

Det finns gott om tjejer som deltar i Sommarfotbollen.
– Pandemin har inte enbart varit av ondo. Eftersom fotboll spelas utomhus och hallarna stängdes så kom flera av Landskrona Falcons innebandytjejer och spelade fotboll. Det har gjort att vi fick ett nytt flicklag i åldersgruppen 7-10 år. Nu ha vi ambitioner att starta ett flicklag för 5-7-åringar.

Avslutningsdagen till ära gästas sommarfotbollen av två tidigare BBK:are, Billy Magnusson och Robin Hofsö. De båda BoIS-profilerna ser ut att trivas utmärkt på Ulkavallen.
– Det här ger energi till en själv, säger BoIS tränare Billy Magnusson efter att ha gått runt och hälsat på samtliga barn och ledare.
– Jag hoppas barnen tycker det är lika roligt som man själv tyckte när det kom besök av någon fotbollsprofil på träningen.

Historiskt sett har det funnits en tuff rivalitet mellan BoIS och BBK något som Billy Magnusson omgående förpassar till dåtid.
– Det är extra roligt för mig att var här, säger han och gläds åt återväxten i klubben.

Ulkavallen flankeras idag av flera nya flerfamiljsfastigheter i det som idag benämns som Norra Borstahusen. Och fler är på gång. Frågan är vad som sker i den välskötta klubben när föreningen nu växer och eventuella önskemål möjligen kommer om andra aktiviteter.
– Den tar vi på volley. Det viktiga är att barnen trivs och har skoj och är aktiverade, avslutar ungdomsansvarige Mattias Nilsson.

Lite goda råd fick BoIS-tränare i samband med att han signerade träningsbollarna åt lirarna på BBK:s sommarfotboll.

Förberedelser för en gruppbild  när sommarfotbollen gästades av BoIS:are.

Mattias Nilsson, ungdomsansvarig i Borstahusens BK trivs med engagemanget som finns i klubben.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser