Annons

Publiken och BoIS fick jubla tillsammans på IP

Spelare och publik fick jubla tillsammans på Landskrona IP på lördagseftermiddagen.

”Jag vet att jag är vaken men kniper mig ändå…”
En sådan formidabel inledning av en match på IP som dagens Skånederby mellan Landkrona BoIS och Trelleborgs FF får man gå tillbaka till premiären 2002 för att hitta.

Annons
 

BoIS firade att man var tillbaka på jobb allt medan grabbarna från palmernas stad länge var kvar på bussen och syntes inte vilja avbryta sin semester. Om hemmalaget haft samma effektivitet som den där klassiska aprildagen för 19 år sedan hade det med rätta stått 5-0 efter 21 minuters spel.
Nu vann BoIS trots allt matchen rättvist med 4-2 och är fortsatt i serieledning av Superettan.

Det syntes att BoIS-spelarna njöt av att springa in på IP:s gröna matta och motta publikens jubel denna mycket varma sommardag. Robin Hofsö intog mittcirkeln. Gjorde några höga benspark. 25 sekunder senare fullkomligt exploderade Landskrona IP efter att anfallaren tryckt in 1-0 efter ett inlägg från  Jonathan Asp.
– Underbart. Det var underbart att känna publikens stöd idag, sa målskytten efter matchen.

2-0 låter inte vänta på sig. Kevin Jensen startar en fin upprullning på vänsterkanten och hittar Oscar Petersson centralt som förlänger till Filip Ottosson som med ett hårt pressat skott intill TFF-målvakten Kasper Thiesson Kristensens vänstra stolpe ser till att utöka BoIS ledning.

i anfallet efter är det pigge Robin Hofsö som server en macka till en sopren Oscar Pettersson som oturligt trampar på bollen precis när han ska slåin den i mål. Oscar får en ny chans till nätkänning efter fint förarbete av maratonmannen Alexander Tkacz. Volleyskott mitt på Kasper Thiesson Kristensen denna gång.

Efter drygt 20 minuters spel är det istället Robin Hofsö som snappar till sig bollen på mittplan. Gör en gubbe och fri med TFF-keepern är han iskall och chippar in 3-0.
– Vi matade på och utnyttjade deras hål. När planen dessutom är våt så är det lugnt, sa tvåmålsskytten.

Just som publiken njöt som mest av BoIS variant av “O jugo bonito” (det vackra spelet), så ville TFF:s bäste lirare Petar Petrovic något annat. På egen hand fixar han till reduceringen till 3-1 då han skickar iväg en projektil så hård att det krävdes vaktmästarassistans för att sy ihop nätmaskorna i den bortre burgaveln.

BoIS ser därefter till att spela av halvleken utan att låta gästerna komma till några farligare avslut.
– Petar gör en klassprestation och i det läget är man alltid orolig som tränare, säger Billy Magnusson efter slutsignalen.

Filip Olsson prickskjuter i den 52:matchminuten sedan en frispark direkt i mål om än med hjälp av inte mindre än tre BoIS-spelare som infiltrerat TFF-muren. En EM-variant som gick i mål!

Fem minuter, längre tar det inte innan TFF replikerat. Slarv i BoIS-försvaret, vilka annars skötte sig exemplariskt matchen igenom, utnyttjades och Haris Brkic noterades för 4-2 målet.
– Någonstans där tar vi beslutet att bevaka vår ledning. Även om vi har en väldigt tydlig offensiv struktur så väljer killarna här att försvara ledningen. Det ska dom ha en stor eloge för. Spela fotboll kan dom. Kämpa kan dom. Nu kan de försvara en ledning också. Jag är jättenöjd, sken Billy Magnusson ikapp med den heta eftermiddagssolen.

Nu får BoIS en vecka på sig att återställa vätskebalans och ladda inför en ny värdemätare. Kommande lördag gästar Sundsvall Landskrona IP.

1-0 Robin Hofsö (25 sekunder)
2-0 Filip Ottosson (12)
3-0 Robin Hofsö (21)
3-1 Petar Petrovic (25)
4-1 Filip Olsson (52)
4-2 Hans Brkic (57)

Robin Hofsö gör två mål i första halvlek och svarar för en enastående prestation matchen igenom.

Lyckan var total efter Filip Olssons praktfulla frisparksmål. En variant som motståndarna får se upp med i Superettan under hösten.

Gustaf Nerme från BoIS-podden var exalterad efter matchen och delade på stående fot ut en sjua på en femgradig betygsskala till Robin Hofsö.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser