Annons

BoIS taggade inför derbyt mot TFF

Arkivbild

Imorgon, lördag drabbar BoIS och Trelleborgs FF ihop i årets första skånederby på IP. Landskrona Direkt har talat med en taggad Billy Magnusson.

Annons
 

Efter Malmö FF så tävlar BoIS, Helsingborgs IF och Trelleborgs FF om vem som är näst bäst i Skåne. I skrivande stund är det BoIS som toppar Superettan när serien drar igång efter EM-uppehållet.
– Det är klart att man vill fortsätta att spela när man är inne i ett stim men å andra sidan behövde killarna vila. Det finns alltså såväl för- som nackdelar med ett uppehåll. Jag väljer dock att se allt positivt. Vi är taggade inför matchen mot TFF imorgon, säger BoIS tränare Billy Magnusson.

De randiga tränar en sista gång iför matchen i eftermiddag. Därefter tar Billy Magnusson ut den startelva som ställs mot TFF.
– Klart är att Linus Olsson, Erik Pärsson och Andreas Murbeck inte kommer med. Sedan får vi se hur det ser ut i eftermiddag.

Glädjande är också att BoIS får ta in fler på ståplatsläktaren efter onsdagens lättnader av restriktioner.
– Det betyder att vi får släppa in 600 åskådare på ståplats. Lägger man till de cirka tusen som vi får ta in på sittplatsläktaren så kan det bli en kul publiksiffra, säger BoIS klubbchef Michel Ekberg.

Större publik betyder också fler bilar på idrottsplatsen parkering. Idag kan man dock inte se parkeringsrutorna.
– Det hade ju varit önskvärt att kommunen, vilka äger och sköter parkeringen, hade målat rutor för att undvika kaos men nu är läget som det är. Det bästa är ju om man cyklar, går eller tar bussen till IP. Då slipper man de problemen, säger Michel Ekberg.

Någon prioritet att måla parkeringsrutor på den aktuella platsen finns dock inte i dagsläget.
– Nej, där ska byggas. I dagsläget vet vi alltså inte hur många parkeringsplatser där blir när allt är klart, säger Håkan Zetterstrand, bad- och anläggningschef på teknik- och fritidsförvaltningen.
– Skulle det dock visa sig att det blir stora problem så får vi se över situationen då.

I skrivande stund finns det ett fåtal biljetter kvar, såväl på sitt- som ståplats. Det går dock inte att köpa biljetter på plats. Detta görs via BoIS hemsida. Där finns all information om biljettköp och om matchen som sådan.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser