ESS Group köper Örenäs Slott

Få platser i Skåne, eller rent av i Sverige, är vackrare än den som Örenäs Slott ligger på.
Foto: Pressbild

Den 1 oktober tar ESS Group över ägandet av Örenäs Slott som idag ägs av LO. Därmed går en dröm i uppfyllelse hos de nya ägarna.

– Örenäs slott har alltid varit en dröm för oss. Om sanningen skall fram så har vi försökt förvärva detta i omgångar i nästan 10 år, som vanligt så handlar det ofta om timing och nu var nuvarande ägare LO redo att låta oss ta över stafettpinnen vilket vi är oerhört stolta över att få göra, berättar Jonas Stenberg VD ESS Group.

Efter tuffa tider ser de nya ägarna nu ljuset i tunneln.
– Det har varit ett oerhört tufft år för oss och för hela vår bransch så att efter allt detta ha möjligheten att våga blicka framåt och satsa, ja det känns fantastiskt roligt för hela vår grupp. Våra medarbetare har kämpat så galet hårt och gjort det så bra, att nu kunna visa för dem att vi står starka och att deras arbete har möjliggjort att vi kan fortsätta att utvecklas som grupp med en ny destination, känns väldigt bra.

ESS Group startades 2007 med förvärvet av Ystad Saltsjöbad. Sedan dess har ESS familjen vuxit snabbt. De sista åren med nya Ellery Beach House på Lidingö, Fyri Resort i Hemsedal, Marienlyst i Helsingör, Steam Hotel i Västerås, MJ’s i Malmö och kommande 28 vånings-Vegas-skrapan JIMMY’Z i Göteborg. Företaget ser sig dock inte som en traditionell hotelloperatör.
– Nej, vårt fokus ligger mer på att skapa upplevelser i varma ombonade miljöer som vi själva älskar att vara på.

Örenäs Slott har ett unikt läge med sin direkta närhet till havet men placerad i en klassisk slottsträdgård. Slottet är ett barockslott och uppfördes 1914 av ”Sockerkungen” Carl Tranchell. Idag finns 115 rum, pooler, bastu, gym, festanläggning, möteslokaler för 400 personer, restauranger och barer. Naturen och trädgården på närmare sju hektar gör Örenös slott och platsen runt omkring till en riktig upplevelseresort med alla möjligheter till slottskonserter såsom andra evenemang för den privata gästen såväl som den som letar nya mötesupplevelser för sitt företag.
– Vi ser mycket fram emot att tillsammans med teamet på Örenäs få bygga vidare på historien men också tillföra nya idéer och att applicera vår affärsmodell kring upplevelser, aktivering, datadriv, stamgäster och våra värderingar professionell, passionerad och lekfull, avslutar Jonas Stenberg.

Till arkivet