Annons

Öppen brunn på gångbana i flera veckor

På gångstigen bakom fastigheten på Midhemsvägen gapar en brunn utan lock och så har det sett ut i nästan två månader trots att hyresvärden Stena är informerade.

I Sandvången finns gott om generösa park- och grönytor mellan husen och området är av många Landskronabor ansett som en idyll. Så skriver Stena Fastigheter om området vilka de äger sedan den 30 december 2016. Det står också att läsa att området är barnvänligt.

Annons
 

Detta är dock något som en av områdets hyresgäster ifrågasätter. Han har skickat bilder på en brunn utan lock. Endast en lite träskiva ligger över hålet i på gångstigen och så har det enligt hyresgästen sett ut i snart två månader trots att han anmält till sin hyresvärd.
– När jag bodde i Norrland för länge sedan så trillade ett barn ner i en brunn och omkom. Något liknande kan hända här. Jag tycker att det är ansvarslöst att inte fixa så att brunnen täcks ordentligt, säger han till Landskrona Direkt.
– Faktum är att det ligger en förskola bara hundra meter från brunnen.

Hyresgästen informerar om att Stena tidigare bland annat lagt en tom mjölkback på brädan över hålet.
– Det var väl något halvhjärtat försök att varna förbipasserande. Backen har dock flyttas och ligger vid sidan. Det behövs något rejälare. Varför inte en tung sten? Det ligger en precis jämte, säger hyresgästen.

Av bilderna att döma så är det häpnadsväckande att inget gjort åt problemet.
– De har sagt till mig att de beställt ett brunnslock men att det tar tid. Men då får dom väl hägna in det ordentligt så att inte någon annan kan flytta på det, säger hyresgästen.
– Jag kan ju tillägga att det efter mörkrets inbrott är näst intill omöjligt att se brädan på hålet.

Landskrona Direkt kontaktade Stena Fastigheter efter samtalet med hyresgästen. Någon ansvarig gick dock inte att nå trots flera försök, varken lokalt eller på företagets kommunikationsavdelning. De som sitter i växeln lyckades emellertid få fart på de som jobbar lokalt och som de facto har sitt kontor 25 meter från ”hålet”. En av fastighetsskötarna spärrade strax efter klockan 11 av området och placerade stenen över hålet och ställde även två SJ-pallar över stenen.

Så här ser det ut under den lilla planka som delvis täckt hålet.

Efter nästan två månaders väntan tröttnade hyresgästen på att inget hände varpå han ringde Landskrona Direkt. När redaktionen därefter ringde Stena Fastigheter så spärrades platsen av. Någon ansvarig har dock inte hört av sig för att svara på tidningens frågor.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser