Annons
Onsdagen den 8:e december
Dagens namn: Virginia

Landskronaelever på digital miljökonferens

Lama Hasan, Lefee Al-Khdedah och Anel Spahic utgör Sweden 1 när miljökonferensen CEI 2021 börjar på måndag.

På måndag startar miljökonferensen CEI 2021 där över 400 deltagare från mer än 20 länder kommer att delta via Zoom  och där 7 elever från Öresundsgymnasiet är med.

Annons
 

Temat är Hållbara samhällen och det är Irland som står som värdland.
Det är två olika elevgrupper som kommer att vara med från Sverige: Anel Spahic, Lefee Al-Khdedah och Lama Hasan från NA18, som ingår i Sweden 1 och Dafina Bela och Lirak Gashi SA19 och Lina Ahmad NA18 som  utgör Sweden 2. 
– Grupp 1 kommer att berätta om hur viktiga våtmarker är, hur Landskrona arbetat med återställande av våtmark och de har vid tre tillfällen varit med stadens kommunekolog i Asmundtorp och  bland annat  hjälpt till att bygga  lekbäddar för fiskar, berättar elevernas lärare Karin Warlin.
– Grupp 2 kommer att berätta om hur Sverige och då särskilt Landskrona arbetar för att minska plastnedskräpningen i staden.  De har även anordnat en liten strandstädning på Lill-Olas i samband med  strandstädardagen 8 maj.

Förutom  projektpresentationer kommer  dessa dagar innebära workshops och samarbete med andra delegationer, föredrag av forskare, diskussioner men det ges även möjligheter att knyta kontakter med hela världen.

Konferensen pågår till och med fredag.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser