Hundratals veteranbilar på stadens gator på fredag

Det blir ingen regelrätt cruise på fredagskvällen.

Det blir ingen Thulinträff på Citadellet i år heller. Arrangerande Motorhistoriska Klubben i Skåne kommer dock att genomföra den traditionella cruisingen blir av. Det är på fredag som man ska bege sig ut om man är intresserad av bilar, modell äldre.

Tanken var att Thulinträffen skulle hållas den 17 juli. Men på grund av de rådande restriktionerna tog arrangörerna tidigt beslut om att ställa in. Cruisingen blir dock av. Denna kommer att hållas redan på fredag den 2 juli.
– Vår runda kommer att kortas av lite eftersom det är vägarbete med mera på olika ställen i stan, bland annat på Ringvägen. Därför blir årets runda lite kortare. Jag tror dock att allt fler kommer att köra två varv innan vi samlar alla på Kasernplan, säger Kalle Håkansson, projektledare för Thulinträffen
– Jag tror att vi kommer att vara 200 till 300 bilar.

De första åren på Citadellträffen, senare namnändrad till Thulinträffen, kördes en kortege från Saxtorp, ett välkänt motorsport-centrum på 30-talet in till Citadellet i centrala Landskrona.
– Efter några år beslutade vi dock att köra från hamnen i stället, berättar Kalle Håkansson.

Från hamnen går cruisen norrut på Eriksgatan och tar in på Artillerigatan. Därefter tar sig kortegen till Strandvägen och styr kosan till Erikstorp där man tar högersvängen för att åter köra in mot stan på Hälsingborgsvägen. Målgång är på Kasernplan.
– Vi samlas vid hamnen klockan 17 och kör iväg klockan 18. Allt för att hinna till Kasernplan till spelningen med Fröken Elvis som kör igång klockan 19. Många av oss kommer dock att stanna kvar på Kasernplan för ”däckspark” och mingel, avslutar Kalle Håkansson och skrattar.

Till arkivet