Sommarkultur i stadens kyrkor

Från vänster: Bengt Wittje, Dag Videke, Per Gross och Benjamin Åberg, Tina Bergholm och Fredrik Albertsson, Lundström och jag, Öresundstrion, Caroline Dahlberg, Hartwig Barte Hanssen, LINY Music, Albina Veisland och Josefine Andersson.
Från vänster: Bengt Wittje, Dag Videke, Per Gross och Benjamin Åberg, Tina Bergholm och Fredrik Albertsson, Lundström och jag, Öresundstrion, Caroline Dahlberg, Hartwig Barte Hanssen, LINY Music, Albina Veisland och Josefine Andersson.

I sommar finns det massor att göra för den som vill ta sig ut och besöka stadens kyrkor. Sommarens konserter består av allt från folkmusik och orgel till och rock och 80- tals klassiker. Under juli och augusti bjuder även Sofia Albertina in till konstutställning med en av Landskrona Fotofestivals residenser – Marta Bogdanska.

I Sofia Albertina går sommarens konstutställning i konstnären i Selma Lagerlöfs fotspår, den första kvinnan att få Nobelpriset i litteratur 1909 och medlemskap i Svenska Akademin 1914. I utställningen har, Landskrona Photofestival resident, Marta Bogdanska undersökt spår av hennes liv, intima tankar och känslor som finns i staden idag.
– Författaren uttryckte en önskan om att hennes privata korrespondens skulle publiceras först femtio år efter hennes död och år 1990 avslöjade hennes brev hennes passionerade relationer med kvinnor. Genom att väva ihop flera element – arkiv, bilder, video och intervjuer– och i ett utbyte med det lokala LGBTQ-samhället, betraktar projektet Selma Lagerlöfs queera arv och den samtida situationen, säger Mathilda Simonsson- Torstensson, kommunikatör på Landskrona församling.

Utställningen finns att se den 28 juni till och med den 31 augusti i Sofia Albertina kyrka, kyrkan håller öppet dagligen 12.00-16.00.
– I stadens andra kyrkor finns det möjlighet att avnjuta mängder med musik. Bland annat är de populära musikserierna Musik i sommarkväll i S:t Ibbs kyrka och Lördagskonserterna i S:t Ibbs kyrka och i Sofia Albertina. Nytt för i år är även Sommarscenen i Ottarps kyrka. Där besöker lokala talanger kyrkan under tre söndagar i augusti för att underhålla, säger kyrkoherde Eva-Lotta Grantén.

Sommarens program hittar du här.

Till arkivet