Nostalgi under klubban

Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk provar lyckan på en av de enarmade banditerna som ska gå under klubban på tisdag. - Det krävs i och för sig gamla enkronor. Men några kronor samt nyckel följer med på köpet, säger han.
Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk provar lyckan på en av de enarmade banditerna som ska gå under klubban på tisdag.
– Det krävs i och för sig gamla enkronor. Men några kronor samt nyckel följer med på köpet, säger han.

Det blir nostalgiskt värre när Skånes Auktionsverk drar igång säsongens näst sista onlineauktion på tisdag. Det rör sig om retroföremål som kommer från en stor samling i Landskrona.

– Här ser ut som en kombinerad lanthandel och spelhåla, säger Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk och skrattar.
– Det är riktigt nostalgiskt. Här finns enarmade banditer, kassaapparater, konfektburkar, reklamskyltar, godisautomater, leksaksbilar och annat spännande. Och det häftiga är att de enarmade banditerna fungerar.

Som vanligt finns det en hel del annat också att bjuda på.
– Förutom att vi ropar ut en hel del intressanta möbler och konst så har vi på tisdag en mycket fin smyckeavdelning med bland annat en briljantslipad diamant på cirka 1,50 ct.

Visningen äger rum på måndag mellan klockan 13 och 19. Auktionen startar på Auktionsverkets hemsida på tisdag klockan 18.

Till arkivet