Annons

BoIS leder Superettan

BoIS hyllades välförtjänt av de 500 åskådarna på IP som fick se laget vinna över Brage.

Uppdaterad 18.40

BoIS besegrade IK Brage med 2-1 på Landskrona IP på lördagen. Segern innebär att de randiga leder den haltande tabellen, två poäng framför Värnamo som dock har två matcher mindre spelade. BoIS mål gjordes av Oscar Petersson och Robin Hofsö.

Annons
 

BoIS fortsätter att ånga på i Superettan. En ny viktoria lades till de övriga då IK Brage besegrades med 2-1 på lördagen. Bortalaget var dock skapligt giftiga i sina anfall i första halvlek och BoIS målvakt Amr Kaddoura tvingades till två riktigt kvalificerade räddningar. Den första kom redan efter fyra minuter då målvakten sträckte ut rejält och lyckades freda sitt mål.

BoIS var dock det bättre laget över hela planen och snart hade de randiga kontroll på tillställningen. Därför var det inte orättvist när Oscar Petersson vackert placerade in 1-0 bakom Adrian Engdahl i Bragemålet efter drygt 20 minuter.

I minut 36 kom Amr Kaddouras andra jätteräddning och i med fem minuter kvar av första halvlek hade Niclas Nielsen ett jätteläge att göra 2-0 men träffen på bollen var för dålig.

I andra halvlek spelade BoIS smart. De fick matchen dit de ville och Brage hade svårt att få till något bra anfallsspel. Och i den 74 minuten kom spiken i kistan. En stenhård passning av Sumar Almadjed plockades perfekt ner av Filip Olsson som hittade en ren Robin Hofsö som inte gjorde något misstag.

I minut 86 var sedan Viktor Wihlstrand nära att nicka in 3-0 men Adrian Engdahl visade sig på styva linan och räddade vackert.

Brage fick på slutet ett tröstmål. Det kom i matchens sista övertidsminut, då inte BoIS-försvaret var riktigt på alerten. Domaren blåste dock av matchen direkt efter avspark och därmed inkasserade BoIS årets femte seger.
– Det jag är mest imponerad över är hur snabbt laget kommit tillbaka efter matchen i tisdags. Vi kom hem sent på natten mot onsdagen och så kan de spela såhär idag, säger Billy Magnusson efter matchen.

Stämningen i laget efter matchen var av naturliga skäl i topp. Men frågan är om inte Robin Hofsö var gladast av alla.
– Det känns fantastiskt. Efter utvisningen när vi mötte Örgryte och den påföljande avstängningen så var det oerhört skönt att få göra första målet för i år. Det var en dubbel revansch, säger målgöraren.
– Filip hade ett ganska bra läge så jag trodde inte han skulle passa. Men när jag väl fick bollen så hade jag ganska gott om tid och hann tänka en del. Men bollen gick in och det känns jäkligt skönt.

Billy Magnussons taktik att variera startelvan jämfört med senaste matchen innebar att följande spelare började på avbytarbänken. Alexander Tkacz, Måns Ekvall, Robin Hofsö, Filip Olsson, Erik Pärsson, Hampus Fehrm och målvakten Svante Hildeman.
– Det är en fantastisk avbytarbänk. Vi skulle kunna vara i startelvan allihop, säger Robin Hofsö.
– Men inte nog med att vi har ett mycket bra lag. Vi har en attityd till spelet som gör att vi är svårslagna. Det är inget tjafs.

Billy Magnusson håller med.
– Det är så härligt med truppen. Trots det tuffa matchandet så var alla redo att göra jobbet. Och de gjorde dom.

Närmast väntar en bortamatch mot Vasalund nästa lördag innan ett speluppehåll.

Äntligen kunde publiken hälsas välkommen tillbaka till Landskrona IP.

Kapten Viktor Wihlstrand tog täten när BoIS åter kunde marschera in på IP till publikens jubel. 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser