Annons
Onsdagen den 8:e december
Dagens namn: Virginia

Hon är finalist till Lättläst-priset 2021

Ann Gomér med sin 33:e bok, Spåren i snön, rikt illustrerad av Carina Ståhlberg. Boken är en av två som författaren från Landskrona har med i finalen när det i höst ska delas ut Lättlästpriset 2021. Priset delas ut av Studieförbundet Vuxenskolan för att belöna kvalitet inom lättläst litteratur.

För andra året i rad utser Studieförbundet Vuxenskolan årets pris för tillgänglig läsning. Nu är finalisterna klara för Lättläst-priset 2021. Av sex titlar ska juryn utse årets bästa lättlästa bok, och författaren/bearbetaren belönas med 50.000 kronor i september. Ann Gomér från Häljarp har två böcker med i finalfältet.

Annons
 

– Det är Moa  Leo” som utgiven på mitt eget förlag Bona Signum och “Spåren i snön” som är utgiven på LL-förlaget som tagit sig till finalen.  Det är så otroligt kul och spännande!, säger Ann Gomér och vi håller tummarna för att juryn är på hennes sida.

– I juryn ser vi fram emot att påbörja vår läs-resa. Att böckerna är skrivna på lättläst svenska gör dem ju tillgängliga för så många fler läs-resenärer, säger Per Lodenius, ordförande i juryn för Lättläst-priset.

Det flyter på bra i författarlyan i Häljarp. Nyligen fick Ann Gomér besked om att hon erhållit ett 1-årigt arbetsstipendium från författarfonden.
– I höst ska det skrivas böcker, säger hon och skiner mer än solen på onsdagsförmiddagen.

Finalisterna som har chans att vinna Lättläst-priset 2021 är följande:

  • Den blå kappan av Maria Frensborg
  • Det som inte får hända av Ema Frey-Skøtt
  • Låt bli min tjej av Monica Byekwaso
  • Moa ♥ Leo av Ann Gomér
  • Sista brevet till Sverige av Vilhelm Moberg återberättad av Johan Werkmäster
  • Spåren i snön av Ann Gomér

Priset delas ut på Bokmässan, Biblioteksscenen, fredag 24 september klockan 16.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser