Annons
Onsdagen den 8:e december
Dagens namn: Virginia

Lägre hyra för nya krögaren

Det finns inget kvar på utsidan av Rådhuset som påminner om Harrys konkurs för drygt ett år sedan. I höst kommer nya skyltar upp då Landskrona får sitt första renodlade “steakhouse” där  varmrätterna serveras på glödhet lavasten.

Landskrona stad väljer att kalla det ”marknadshyra” när den nya hyresgästen till restauranglokalen i Rådhuset får betala en lägre hyra än vad Harrys gjorde.

Annons
 

Den 2 december 2016 slog Harrys upp portarna till sin restaurang i Rådhuset i Landskrona. I mars ifjol tvingades man kasta in handduken. Anledningen till konkursen uppgavs vara flera olyckliga yttre omständigheter men främst var det den höga hyran som satte käppar i hjulet.  I fredags kunde vi presentera att en relativt färsk krogkedja till hösten flyttar in i lokalerna.

Om de nu rådande restriktionerna släpper enligt planerna hyr bolaget bakom Blackstone Steakhouse lokalerna av Landskrona stad från och med den 1 november i år.

I avtalet som Landskrona Direkt tagit del av noteras att  ’hyresgästen har en hyresrabatt under avtalsperiodens första år på 25% på grundhyran, dvs 162 760 kr’
 – Denna form av hyresrabatt är praxis i branschen, säger Maria Jonason, tillförordnad fastighets- och lokalförsörjningschef i Landskrona stad.

Årshyran hamnar därmed på 651 040 kronor från och med år två. Harrys hyra låg på sin tid betydligt högre då dessa under sitt tredje år skulle betala en årshyra på 1 050 000 kronor. Även Harrys hade en stegvis höjning av hyran och hade första året en 50-procentig rabatt och andra året 25 procent. Den nu satta hyresnivån anser man från stadens sida är rådande marknadshyra.

– Vi är mycket glada över att ha en hyresgäst i lokalen igen då lokalen stått tom nu under drygt 1 års tid. Det blir återigen ’liv och rörelse’ i Rådhuset. konstaterar Maria Jonason som gläds åt att man gjort klart med den nya hyresgästen.
– Blackstones koncept är spännande och nytt för Landskrona. Ekonomiskt är det också bra för staden då det innebär en hyresintäkt för lokalen igen, avslutar hon.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser