Annons

Stipendium till blivande ICA-handlare

Alice Tolstoy jobbar till vardags på ICA Kvantum. Nu har hon fått ett stipendium som gör att hon kan studera på en ettårig intern ledarskaps- och företagsutbildning.

ICA-handlarnas Förbund delar årligen ut ledarskapsstipendier till kvinnor som jobbar i ICA-butiker med målet att bli handlare. En som fått stipendiet i dagarna är Alice Tolstoy som jobbar på ICA Kvantum i Landskrona.

Annons
 

Stipendierna är en långsiktig satsning och har delats ut sedan 2009. Andelen kvinnor som är ICA-handlare har under samma tid ökat från 16 till 21 procent.

Stipendierna ska användas till en ettårig intern ledarskaps- och företagsutbildning (FLU) som är ett av flera grundkrav för att kunna söka sin egen ICA-butik och bli ICA-handlare.
– Camilla Hugogård hos oss fick stipendium för två år sedan och går utbildningen nu. Och nu är det Allice Tolstoys tur, säger Regina Issal som driver ICA Kvantum.
– Vi är mycket stolta över att ha så drivna medarbetare hos oss, säger hon vidare.

Idag finns det cirka 1 270 ICA-butiker som drivs av 1 500 ICA-handlare över hela Sverige. Mellan 70-80 ICA-butiker byter ägare varje år och ungefär hälften av överlåtelserna sker genom nyrekryteringar. Årets FLU-stipendiater kommer från hela Sverige.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser