Annons

“Bara”1-1 trots bästa matchen

BoIS assisterande tränare Max Mölder och Örgrytes tränare Dane Ivarsson var båda överens om att BoIS var det bättre laget när de båda möttes på IP på lördagen.

Trots att BoIS gjorde sin bästa match för året så fick man bara med sig en poäng i hemmamatchen mot Örgryte på lördagen. Matchen slutade 1-1 och båda målen föll i första halvlek.

Annons
 

Det var inget snack om vilket som var det bästa laget när BoIS tog emot Örgryte i det fina vädret på Idrottsplatsen på lördagen. De randiga hade praktiskt taget allt spel och vid de tillfällen då ÖIS hade bollen i första halvlek så stressades de till misstag av ett aggressivt BoIS. Därför kom det inte som någon överraskning att hemmalaget tog ledningen med 1-0 i minut 25. Det var Filip Olsson som var sist på bollen efter att laget väggspelat sig fram till läget.

Men lika logiskt som att BoIS tog ledningen, lika ologiskt var det att ÖIS kvitterade fyra minuter senare. Detta efter att BoIS-försvaret stod på hälarna i ett av mycket få anfall mot det egna målet.

BoIS fortsatte dock att rada upp chanser. Bland annat hade Oscar Petersson och Filip Olsson vars ett jätteläge i första halvlekens sista övertidsminut. Noterbart är att BoIS ledde hörnstatistiken med 8-0.

Andra halvlek såg i stort sett ut som första rent spelmässigt. Det var BoIS som höll i taktpinnen och skapade målchanser. Bland annat hade Oscar Petersson ett nytt kanonläge efter en timmes spel.

I den 70 minuten hände dock något märkligt. Plötsligt ligger en ÖIS-spelare på planen och skriker. Sidan om honom står Robin Hofsö och undrar vad som hänt. Spelet blåses av och efter en stund tar domare Fredrik Oppong fram det röda kortet och visar BoIS-anfallaren av planen.
– Jag blev helt paff. Plötsligt bara låg han där. Jag rörde honom inte, säger Robin Hofsö.

Max Mölder ledde BoIS genom matchen och han försöker förklara vad som hände.
– Vi har kollat på videon mycket noga. Och det är som Robin säger. Han bara lägger sig ner och skriker. Det var därefter linjedomaren som berättade för domaren om vad han trodde hade hänt och sen åkte det röda kortet upp, säger Max Mölder.
– Men det märkliga var att linjedomaren inte viftade med sin flagga i samband med händelsen. Hans förklaring kom efter att signalen hade gått, en stund efter att det hänt.

Hur som helst. BoIS fick spela med en man mindre de sista dryga 20 minuterna och förutom några minuter strax innan ordinarie speltid var slut, så hade BoIS fortsatt det bästa spelet. Och just därför kändes det som att de randiga förlorade två poäng istället för att de vann en när domaren blåste av för full tid.
– Så är det utan tvekan. Vi är det bättre laget idag och borde ha fått tre poäng. Men nu blev det bara en, säger Max Mölder.

Örgrytes tränare Dane Ivarsson håller med.
– Jag är nöjd med resultatetBoIS är det bättre laget. De har en väl inoljad idé om hur de ska spela fotboll. Vi hade tur som fick med en poäng idag, säger han.

Att utvisningen skulle vara det som avgjorde matchen är inte sant. Hade BoIS gjort mål på hälften av sina riktigt heta chanser så hade matchen varit avgjord långt innan utvisningen.
– Det stämmer. Jag hade väl själv fyra riktigt heta chanser. Lägger man sedan till de övrigas chanser så borde vi avgjort tidigt, säger Filip Olsson.
– Rent spelmässigt gör vi i alla fall årets bästa match så här långt. Och det är det som vi får ta med oss idag.

Robin Höfsö var med från start.
– Ja, det var jag för en gångs skull. Och så händer detta, att jag blir avstängd nästa. Men det är väl så fotbollen är ibland. Det är inget att göra något åt.

Närmast väntar Gais på bortaplan tisdagen den 8 juni.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser