Största ölsläppet för Finn på Systembolaget

Brygghuset Finn föddes 2013 när Lundastudenterna Joacim Larsen, Petter Lindholm och Simon Frennberg slog ihop sin hobby med ett projekt under utbildningen. Sedan dess har drömmen blivit verklighet och tillsammans med sina kollegor tillverkar de öl i Landskrona. Foto: Pressbild
Brygghuset Finn föddes 2013 när Lundastudenterna Joacim Larsen, Petter Lindholm och Simon Frennberg slog ihop sin hobby med ett projekt under utbildningen. Sedan dess har drömmen blivit verklighet och tillsammans med sina kollegor tillverkar de öl i Landskrona.
Foto: Pressbild

Landskronabryggeriet Brygghuset Finn har i juni sin största öllansering någonsin på Systembolaget. Nu på tisdag den 1 juni släpper bryggeriet sin Unfiltered Helles på Systembolaget, i det nationella fasta sortimentet. Lanseringen sker i över 330 butiker utspridda över hela landet vilket är majoriteten av alla butiker, i vilka ölen kommer finnas under minst ett års tid.

– Vi är väldigt stolta över vår nya öl. Det är inte den första offerten för ett nationellt släpp vi vinner men det är den absolut största vi vunnit hittills. Det är alltid hård konkurrens i upphandlingarna, vi ser vinsten som ett kvitto på att vi har gjort en riktigt bra öl. Att den kommer att kunna köpas från Ystad till Kiruna är grädde på moset, säger Joacim Larsen, VD på Brygghuset Finn.

Unfiltered Helles är en ekologisk öl av stilen Helles; en ljus tysk lager och den släpps på 44 cl aluminiumburk. Ölen har en maltig smak med inslag av ljust bröd, färska örter, citrusskal och honung. Den bör serveras vid 8–10°C som sällskapsdryck, till vegetarisk mat eller till rätter av ljust kött.
– Att skapa en riktigt god lager är alltid en utmaning. Det går inte att bara lägga till mer humle för att få fram smaken, det är balansen i receptet som är nyckeln. Vi har utvecklat allt från recept till design i bryggeriet och skapat en öl som smakar som vi själva vill ha den. Att den dessutom är på burk innebär att vi har en bättre och mer hållbar förpackning vilket är fantastiskt både ur miljösynpunkt och för ölens smak och livslängd, säger Simon Frennberg, bryggare på Brygghuset Finn.

Utöver Unfiltered Helles släpper Brygghuset Finn ytterligare tre nyheter på Systembolaget i juni. I Systembolagets tillfälliga nationella sortiment släpps Hopfenweissen Summer Wheat på 50 cl burk den 8 juni. I Systembolagets lokala sortiment släpps två öl, en frisk och aromatisk lager vid namn Modern Lager och en tropisk humlesmäll i form av New England IPAn Hoptopus NEIPA. Båda är på 33 cl burk och släpps den 2 juni.

Till arkivet