Annons

SBB i Landskrona för att stanna

Än så länge är det bara en liten skylt som skvallrar om att det är SBB som äger byggnaden som från början inhyste Schlasberg. Men det lär snart bli ändring på det.  Jan Simonsson och Ola Svensson ser fram emot att SBB:s kontor öppnar i byggnaden i mitten av juni.

För några år sedan etablerade sig Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, i Landskrona och efter att man köpt hela Landskronabostäders bestånd så är man en av de största privata aktörerna i staden. Från och med mitten av juni öppnar SBB sitt lokala kontor i det i folkmun kallade Schlasbergshuset, allt för att kunna möta Landskronaborna öga mot öga.

Annons
 

Ola Svensson är regionchef för SBB.
– Vi vill att Landskronaborna inte bara ska kunna ringa eller mejla. Vi vill möta dom på hemmaplan, säger han när han visar upp det som ska bli ett kontor så småningom.
– Just nu så bygger vi om. Men målet är att vi ska ha allt klart till mitten av juni.

Samhällsbyggnadsbolaget grundades av Ilija Batljan 2016 med visionen om att bygga bästa nordiska fastighetsbolaget för bostäder och samhällsfastigheter. Bolagets strategi är att långsiktigt äga, förvalta och utveckla hyresreglerade bostadsfastigheter i Sverige och samhällsfastigheter i Norden. Satsningen i Skåne är stor.
– I Höganäs och Kävlinge är vi de största på den privata marknaden. Och vi blir allt större i Landskrona. Det är dock ingen självändamål att bli störst, poängterar Ola Svensson.
– Men vi gillar Landskrona. Här är det ett rejält drag. Se bara på det senaste, att Pågens ska etablera sig. Det är mycket spännande.

Jan Simonsson är förvaltare av samhällsfastighetsbeståndet i Landskrona.
– Vi äger från och med den 2 juni 28 bostadsfastigheter med 311 lägenheter på 23 897 kvadratmeter i Landskrona. Och det kan bli mer. Vi både köper och bygger nytt. Vi har dock inget som är aktuellt just nu. Men sådant kan ändra sig fort, säger Jan Simonsson.

Förutom fastigheter med lägenheter så äger SBB elva samhällsfastigheter om 32 404 kvadratmeter, som bland annat inhyser LSS och gruppboenden på Albano, Drottningen och Pallas.
– En samhällsfastighet inhyser hyresgäster som på ett eller annat vis har sina inkomster från stat, kommun eller landsting, säger Ola Svensson och förklarar.
– Här i denna byggnaden har vi exempelvis Kunskapsskolan samt Solskiftets Förskola. Dessa finansierar sina verksamheter med skattemedel.

Det finns dock även ”vanliga” företag i bygget i vilket SBB:s kontor kommer att ligga.
– Jadå, här finns en hel del både större och mindre företag. Det är en bra blandning.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser