Annons
Onsdagen den 8:e december
Dagens namn: Virginia

BoIS inkasserade första förlusten

I den sjunde omgången av Superettan såg Jönköpings Södra till att spräcka Landskrona BoIS förlustnolla.

Landskrona BoIS åkte på pingstafton de 25 milen till Jönköping för att inkassera årets första förlust. 3-1 till J-Södra får betraktas som rättvisa siffror sett till matchbilden.

Annons
 

På Vapenvallen i Jönköping föll ett rejält skyfall strax innan avspark. Möjligen var det det som fuktade krutet hos gästande Landskrona BoIS. Första halvlek får sättas på kontot “sämst i år” för de randiga även om den bjöd på en del dramatik.

En ytterst tveksamt blåst straff av domare Tess Olofsson till Jönköpings Södra efter bara tio minut spel var inledningen på vad som skulle komma att bli en förryckt halvlek. Hemmalagets Eric Omondi tvekade dock inte utan kunde säkert placera bollen i Amr Kaddoura vänstra hörn. Innan dess hade såväl Andreas Murbeck som tränare Billy Magnusson fått syna det gula kortet för förståeliga protester.

BoIS sjönk djupt i försvarsspelet och kom inte upp i det presspel vi vant oss att se. En skenbensträff av Linus Olsson var allt laget lyckades med framåt under den första halvleken. Spelet stämde helt enkelt inte.

Efter en knapp halvtimmes spel tvingades oturligt nog också domaren till ett byte efter vad som från läktaren såg ut som en kraftig stukning av vänsterfoten.

Även BoIS mittfältare Sumar Almadjed tvingades därefter utgå på grund av skada.

Hela åtta minuters tillägg hittade vikarierande domaren och efter sjabbel i BoIS-försvarat kunde Robin Book ge hemmalaget ledningen med 2-0 med halvlekens sista spark.  Tungt. Riktigt tungt för BoIS.

Billy Magnusson valde att omgående göra två byten efter pausvilan. In med Philip Andersson och Oscar Petersson och ut fick Andreas Murbeck och Filip Ottosson gå.

Det skulle dröja till den 57:e matchminuten innan BoIS skapade sitt första avslut på mål. Med sträckt vrist dundrade Melker Heier bollen på mål men J-Södra keepern kunde tippa den till hörna.

BoIS hade så långt in i matchen spelat upp sig rejält och även Kevin Jensen skapade en fin målchans när han vände bort två försvarsspelare men skottet strax över.

I den 66:e matchminuten var det åter dags för en straff. Upprinnelsen och målet snarlikt vad vi fick se i första halvlek, dock med den avgörande skillnaden att denna gången var det Jonathan Asp som säkert placerade bollen i mål till reducering 1-2.

När man som bäst satt och väntade på en BoIS-anstormning tvingades inbytte Philip Andersson av plan med smärtor i knäet.
Istället kunde hemmalaget och Robin Book göra 3-1 med knappt tio minuter kvar att spela. Något som också blev slutresultatet.

BoIS har med sina tre segrar, tre oavgjorda och nu också en förlust dock tätkänning serien.
Nästa lördag väntar Örgryte hemma på IP för ett revanschsuget Landskrona BoIS

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser