Unik glaskonst inleder dubbelauktion

En nästan två meter lång glasbåt, formgiven av Bertil Valien, inleder måndagens auktion.
En nästan två meter lång glasbåt, formgiven av Bertil Vallien, inleder måndagens auktion.

Gillar du nordisk glaskonst? Eller är du kanske inne på vintagekläder för kvinnor? Då ska du boka in måndag och tisdag kommande vecka. Då är det dags för en ny dubbelauktion på Skånes Auktionsverks hemsida.

På måndagen är nordiskt konstglas i fokus. Klockan 18.00 drar auktionen igång.
– Det är en större samling som ligger till grund för måndagens auktion. Det är en samlare som bor utanför Landskrona som ska flytta till ett mindre boende, säger Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk.

Det mesta av glaset är signerat Bertil Vallien men det finns även annat fint och högkvalitativt glas. Det första ropet är också det mest exklusiva.
– Det är en nästan två meter lång båt i glas. Verket är sandgjutet med invändiga objekt och allt står på en metallställning, berättar Joakim Karlsson.

Faktum är att det finns verk av Bertil Vallien även på tisdagens auktion.
– Där är det inte bara glas av den store glaskonstnären som ropas ut. Här hittar vi även keramikföremål och smide som Bertil Vallien formgivit. Ett av ropen är en unik häst i keramik.

Ett stort fokus på tisdagens auktion ligger dock på kvinnliga vintagekläder.
– Vintage och fashion är otroligt inne just nu. Och har man rätt storlek så finns här fynd utöver det vanliga att ropa på, säger Joakim Karlsson.
– Vi talar om märken som Chanel, Ralph Lauren, Hermès och Louis Vuitton.

Visningen äger rum på måndag mellan klockan 13 och 19. Temaauktionen Nordic Glass startar samma kväll klockan 18.00 och tisdagens auktion drar även den igång klockan 18.00. Till Skånes Auktionsverks hemsida.

Till arkivet