Annons

500 eller 3000 på IP när BoIS tar emot HIF?

Hur många kommer att kunna se BoIS mot HIF på plats på IP?

Nu har omgång 13-24 i Superettan spikats. Därmed står det klart att BoIS möter HIF på bortaplan tisdagen den 10 augusti samt att hemmamatchen för de randiga avgörs lördagen den 28 augusti. Frågan är hur många åskådare som kommer att kunna se derbyna på plats.

Annons
 

Från och med den 1 juni kommer BoIS att få ta in 500 sittande åskådare om det inte händer något dramatiskt i smittväg.
– Det betyder att vi kan vara 500 som ser hemmamatchen mot Brage den 12 juni. Jag får gåshud av tanken, säger BoIS klubbchef Michel Ekberg.

Gällande derbyna är han osäker på hur många som kan se BoIS hemmamatch den 28 augusti. Han är dock övertygad om att 500-gränsen kommer att ligga kvar den 10 augusti då derbydrabbningen går av stapeln på Olympia i Helsingborg.
– Jag tror inte det blir någon förlängning till bortamatchen men det finns en chans att vi får ta in betydligt fler när det är dags för match på IP. Allt hänger på hur många som vaccinerar sig och hur trycket på vården ser ut.

Regeringen har gått ut med att gränsen för sittande ska höjas från 500 till 3000 någon gång under sommaren för att det sedans ska vara öppna grindar den 15 september. Men när steg två äger rum vet ingen idag.
– Jag tror den kommer i slutet av augusti. Men vad det innebär för BoIS vet jag inte just nu. Vi kommer inte att kunna ta in 3000 på sittplatsläktaren om kravet på en meters avstånd mellan varje åskådare gäller. Det är något vi får räkna på.

Michel Ekberg vill vara positiv men samtidigt lägger han in en brasklapp.
– Det är ju så att regeringen och folkhälsomyndigheten tar beslut efter hand och flera gånger har man backat från tidigare prognoser. Men så klart hoppas jag att vi kan få ta in så många som möjligt, säger klubbchefen.
– Jag vet också att föreningen Svensk Elitfotboll arbetar med flera alternativ. Ett är att de som vaccinerat sig och kan visa upp ett grönt bevis ska kunna sitta som vanligt. Det hade ju inte varit så dumt med tanke på hur många som faktiskt kommer att vara vaccinerade i slutet av augusti, säger han.
– Men det är som sagt helt öppet ännu.

En kommentar till "500 eller 3000 på IP när BoIS tar emot HIF?"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Läget i Landskrona

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser