Annons
Onsdagen den 8:e december
Dagens namn: Virginia

Vad händer här?

Personalen från Södra Långgatans äldreboende bjöd på en överraskande dansuppvisning på Peter Brobergs bro på torsdagseftermiddagen.

Med taktfast klapp till tonerna av Kool & The Gangs ”Celebration” hoppade, studsade och dansade personalen på Södra Långgatans äldreboende från arbetsplatsen till närliggande Peter Brobergs bro.

Annons
 

Under ledning av initiativtagaren Binta Wallberg var det på torsdagseftermiddagen dags för personalen på äldreboendet att dansa loss i den virala dans-utmaningen Jerusalema Dance Challenge. 
– Det hela började när allt kändes som tyngst under pandemin. Vi behövde få in lite glädje på arbetsplatsen, säger Binta Wallberg efter att genrepet är avklarat mitt på bron. På slaget klockan 14 var det sedan dags att riktigt släppa loss. Den småkyliga maj-torsdagen blev genast betydligt varmare.

Stadens informationsavdelning var på plats och filmade till intranätet.
–  Vi kommer att lägga ut det på vår Facebooksida också, utlovar enhetschef Carina Jeppsson.
– Att personalen tränat dansen tillsammans under ett par månader har svetsat samman de olika våningarna. Detta har haft flera positiva egenskaper.

äldreboendets Facebooksida kommer dansen att kunna ses. 

Binta Wallberg  är initiativtagare och instruktör till den lokal version av Jerusalema Dance Challenge som det senaste året spridits över hela världen och alltså nu även spridit glädje mitt i Nyhamn.

Den sydafrikanska hitlåten Jerusalema har spridit glädje, sammanhållning och rent av snabba fötter bland personalen på äldreboendet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser