Annons

Porträtt av Landskronabor visas i Barcelona

Ett märkliga utrymmen i Carlos Albas ateljé på Fröfabriken.
– Vad betyder det som står på dörren?, undrade fotografen när han guidade Landskrona Direkt runt i lokalen.

Vi noterar att fotografen Carlos Alba från Madrid i sommar är aktuell med en utställning i Barcelona  med bilder från Landskrona.

Annons
 

Under en dryg månads tid, våren 2017, utforskade Carlos Alba Landskronaborna. Möjligheten till fritt boende, resa, ateljé, produktionsbudget och levnadskostnader täckta samt inte minst handledning från Landskrona Foto Festivals dåvarande konstnärliga ledare Christian Caujolle hade lockat honom att söka ett residensprogram.

På temat förändring tog Carlos Alba bilder på Landskronabo som bott i staden i hela sitt liv men även på tonåringar och nyanlända. Med bilderna ville han söka en inställning till migration.
– Landskrona är lite annorlunda på så vis att immigranter har kunnat bosätta sig i centrum, sa han i samband med en intervju med Landskrona Direkt.
– Det kalla kriget mellan lokalbefolkning och immigranter pågår i hela världen. Det är detta jag vill skildra, förändringen, sa han.

I samband med fotofestivalen Art Photo Bcn i Barcelona kommer hans utställning “The Taste Of The Wind” att visas på biblioteket Agustí Centelles den 30 juni – 27 juli.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser