Han får Riksidrottsförbundets förtjänsttecken

Patrik Helgessontillsammans med Lydia Valentin från Spanien på EM i Split 2017. Lydia är olympisk mästarinna, två gånger världsmästarinna och fyra gånger europeisk mästarinna. Hon är också en favoritlyftare för många i LAK. Foto: Privat.
Patrik Helgessontillsammans med Lydia Valentin från Spanien på EM i Split 2017. Lydia är olympisk mästarinna, två gånger världsmästarinna och fyra gånger europeisk mästarinna. Hon är också en favoritlyftare för många i LAK.
Foto: Privat.

Under mars offentliggjordes vem som får Riksidrottsförbundets (RF) förtjänsttecken 2021. En utmärkelse som man måste nomineras till av ett distriktsförbund eller nationellt förbund. Bland de 100 mottagarna nationellt
finns Landskrona Atletklubbs Patrik Helgesson.

– Detta är ett bevis på RF:s uppskattning av Patriks långa engagemang i Landskrona Atletklubb, Skåne-Hallands Tyngdlyftningsförbund, Svenska Tyngdlyftningsförbundet, Nordiska Tyngdlyftningsförbundet och Europeiska
Tyngdlyftningsförbundet. Patrik har under många år lagt ner mycket tid som tränare, domare, styrelseledamot och tävlingsarrangör för att föra tyngdlyftningen framåt och ge ungdomar i början av sin idrottskarriär såväl som elitlyftare de bästa förutsättningarna, berättar Fredrik Hertzberg, styrelseledamot i Landskrona Atletklubb.

Vi noterar även att i samband med Europeiska Mästerskapen i tyngdlyftning höll det Europeiska Tyngdlyftningsförbundet EWF sin kongress och där blev Patrik Helgesson invald i EWF:s tekniska kommitté.
– I den rollen kommer Patrik att jobba med arrangemang av europeiska mästerskap och att utbilda europeiska domare. Här kommer Patrik ha god nytta av sin 10-åriga erfarenhet som internationell domare med 20-talet uppdrag på bla EM och Junior-VM.

– Landskrona Atletklubbs styrelse är mycket glada och stolta över att Patrik uppmärksammats på det här sättet och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete och gläder oss åt att fler får dra nytta av hans erfarenheter, avslutar Fredrik Hertzberg.

Till arkivet